Nyhet

August Wallén tilldelas Idrotts-Ordens stipendie 2016

Idrotts-Orden bildades 1894 och verkar för hur god idrott skall bedrivas. August Wallén har tilldelats Ordens ledarstipendie 2016. Läs mer här!

Idrotts-Ordens valspråk lyder ’Mens sana in copore sand’ och betyder ’En sund själ i en sund kropp’ och sällskapet vill främja inte bara fysisk fostran utan också bidra till att idrottare blir dugliga och ansvarskännande medborgare i ett krävande och föränderligt samhälle. August Wallén har ett stort samhällsengagemang och har varit en viktig och positiv ledare i idrottsrörelsen sedan många år tillbaka. Wallén är föredetta proffsfighter i MMA och numera coach samt huvudinstruktör för Gladius MMA och Fighter Muay Thai.

Wallén tilldelas Idrotts-Ordens ledarstipendie 2016. Det hederdvärda priset delades ut i under högtidliga former i Ordenshuset i Göteborg söndagen den 20 november. Wallén grundade Svenska MMA Förbundet och är hedersordförande i Internationella MMA Förbundet. Till vardags driver Wallén Fighter Centre, han är ledare, coach och huvudinstruktör för klubbarna Gladius MMA och Fighter Muay Thai samt har varit framgångsrik under många internationella mästerskap i såväl MMA som Thaiboxning.

Wallén är även ordförande för det Svenska Budo och Kampsportsförbundet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer