Nyhet

Såhär gick det på Rumble of the Kings: Awekening

Comeback-galan för Rumble of the Kings ägde rum på Globen eller rättare sagt Annexet. Såhär gick det…

Här är intrycken och resultaten från Rumble of the Kings: Awekening.

Folket strömmade till galan och det var en uppslupen och helt klart skön känsla. Rätt många var där för att heja på någon och många pratade om svunna tider då Rumble of the Kings höll galor och även ännu längre tillbaka. Somliga pratade mest om Hamza eller för den delen Abdou som några jag stod i kön in på galan berättade att de var där för att se. En annan sa att ”förorten gick på gala”. Det var en stor blandning på publiken men med en övervikt av män och av fighters, eller möjligen var det bara där jag och Sara satt?

Stämningen var god och fokuset låg på galans fighter. Nils Widlund tog hand om sin yngre motståndare resolut och avslutade honom.

Hamza Bougamza vann betryggande mot den 10 år äldre engelsmannen Daniel Terry och gick därmed vidare till final. En hejarklack som var där för att se Hamza körde med riktigt skön stil och bjöd på show!

I matchen efter var det en match om vem som skulle möta Hamza sen senare i finalen och det var här ganska tydligt att de båda höll en klass under Hamzas. Jose Quevedo slog sin motståndare Frantisek Adam på domslut och finalen mellan Hamza och Jose skulle komma att hållas senare under kvällen. Hamza tackade publiken och Jose sa att Hamza kändes stark men att han gärna möter honom i match.

Svenske Simon Ogolla mötte en 20 kg tyngre tjeckisk fighter vid namn Michal Reissinger. Ogalla gjorde en stabil insats och tjecken sysslade mest med boxning.

Holländaren Fabio Kwasi gjorde slarvsylta av sitt ungerska motstånd med ett tidigt avslut och det såg verkligen ut som att finalen mellan Simon Ogolla och Mike Gym:s fightern Fabio Kwasi skulle komma att bli episk. Fabio Kwasi hade ett record på 22-1 när han väl senare tog sig an Simon Ogolla i finalen.

Isa Tidblad Keskikangas möte med Patricia Axling var en av de fighter jag såg mest fram emot på förhand men som blev ganska tråkig då de båda tog ut varandra väldigt mycket. Båda två är förstås riktigt duktiga och Patricia med sin dubbel (EM och VM-guld) hade kunnat bli krönt drottning men istället var det Isa Tidblad Keskikangas som tog hem ett enhälligt domslut. Isa såg starkare och större ut matchen igenom även om Patricia inte alls var överkörd.

Constantino Nanga vann snyggt mot den 16 år äldre Marco Piqué från Holland. Publiken skanderade nästan lika mycket som när Hamza gick match. Nanga är en ung mycket stor talang vi ska vara stolta över och hålla koll på.

Sofia Olofsson visade återigen varför hon är och förblir ”The Queen” när hon slog thailändskan Parita ”Nongprai” Padpho genom att avsluta henne (hon kunde tillsist inte gå ut till en ny rond). Sofia vann också bältet i organisationen WMC vilket innebär en mängd prestige. Sofia levererar den saken är säker!

I finalerna blev det dubbelt svenskt där Hamza vann väldigt snyggt och där Simon Ogolla gick en lite märklig match mot Fabio Kwasi där holländaren backade tillbaka mycket. Simon Ogolla sa efter matchen att han gått en skitmatch men var glad och Hamza tackade återigen sina vänner i olika förorter och visade också på mycket stor glädje som var svår att inte ryckas med i. Efter galan var Hamza glad och hungrig.

I galans huvudmatch möttes superstjärnan Sanny Dahlbeck och Abdou Karim Chorr. Även om Abdou är äldre än Sanny så är det den sistnämnde som varit uppe mot världens absolut bästa fighters. I en väldigt jämn fight så chockade Abdou Karim Chorr världen genom att knocka Sanny genom en armbåge. En ny storstjärna hade garanterat fötts och mycket riktigt blev det ett ”Uppvaknande” precis som galan hette.

Sanny lär komma tillbaka starkare och en rematch känns väldigt relevant nu och även att se Abdou mot internationellt motstånd på riktigt hög nivå!

Domarinsatserna var lite inkonsekventa under kvällen men överlag bra. Announcern hade skön energi men efter att ha sagt fel på centimeter och kilometer och lite andra felsägningar så gick tankarna på ringrost där. Inramningen var grym och allting flöt på bra som alltid med Rumble of the Kings.

Foton från galan kommer snart – vi hade en fotograf på plats.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer