Nyhet

Swordfish har intagit Göteborg

Den internationellt sett största tävlingen i HEMA har nu dragit igång i Göteborg. Swordfish lockar fighters från hela världen.

Så var den igång igen. Den enorma HEMA-tävlingen Swordfish. Ett event som är mer än ”bara” turneringar utan även workshops och seminarium.

swordfish2016

Swordfish drog igång 2006 i Malmö och har sen dess gått av stapeln i Göteborg. 4-6 november hålls tävlingarna och det är prisbelönta Göteborgs Historiska Fäktskola som står som arrangör.

HEMA_SM_2016-7
Guldgossen Kristoffer Stanson till höger och coach Björn Carlander till vänster

Swordfish är unikt på många sätt och det här tuffa eventet samlar världens bästa fighters inom HEMA. Det finns nu flera stjärnor på plats i Göteborg och skulle exempelvis Kristoffer Stanson vinna någon av turneringarna även här så lär han bli en het kandidat till årets genombrott. Det kan ingen säga emot. Men det är flera tuffa dagar av tävlande som ligger framför Stanson och ingenting är säkert. På damsidan (som också möter män) sticker Kristine Konsmo (norsk-amerikanska) ut väldigt mycket och det ska bli riktigt spännande att se henne fightas. Men listan kan göras lång. Det kommer fighters från hela världen.

Swordfish XI har nu öppnat portarna och vi kommer givetvis återkomma till tävlingen och rapportera resultat och intervjuer under helgen.

En stream kommer läggas upp under lördagen under finalerna.

Missade ni vårt podcastavsnitt där vi diskuterade HEMA så lyssna på det där poddar finns och HÄR.

Intervju med guldgossen Kristoffer Stanson från SM.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer