Krönika

Krönika: Rumble Of the Kings…and Queens

Jag var fortfarande en Rookie när Rumble of the Kings valde att lägga sin verksamhet på is. Nu, fyra år senare, är det rätt läge att återuppta galasatsningen igen. Hypen är enorm kring ROK som satsar stort i comebacken.

Headlinern är en efterlängtad matchning som väntats på i många år. En relevant, spännande, händelserik, teknisk, vettig matchning mellan två av Sveriges mest framgångsrika thaiboxare: Sanny Dahlbeck som var (är fortfarande) hur ung och talangfull som helst. Han har gått massa matcher mot meriterade motståndare och chockat världen en & annan gång. Abdou Karim Chorr som jag har sett live många gånger. En smart fighter med en lugn aura kring sig, och när det väl smäller så får även publiken ont.

Utöver headlinern så bjuder matchkortet (hittills) på fyra andra kamper. Välmatchade sådana.

Unga Costantino Nanga kammade hem guldet i årets thaiboxnings-SM, kom trea i VM och har precis landat från EM i Kroatien. Med sina 22 fighter ställs han inför en tuff utmaning mot en 92 matcher mer erfaren nederländare som totalt har 114 matcher i bagaget.

Mångmeriterade Hamza Bougamza, fotbollsspelaren som blev thaiboxare (och sedan sadlade om till MMA), deltar i en fyrmannaturnering om WMC:s Europatitel tillsammans med den engelska mästaren, tjeckiska mästaren och spanska mästaren.

Idag blev det även officiellt att två svenska damer kommer att mötas i en supermatch samma kväll: Isa Tidblad-Keskikangas och Patricia Axling. Låt mig informera er om dessa superdamer. Bägge fighters ingår i det svenska thaiboxningslandslaget. För ett par dagar sedan tog Keskikangas hem EM-guldet i 60 kg, och Axling blev Europamästare i 57 kg. Riktiga Queens med power.

Även om jag har missat alla tidigare ROK-galor så kan jag inte annat än att medge att jag längtar ihjäl efter Rumble of the Kings Awakening 25/11 @Annexet. Vilken comeback!

rumble-of-the-kings-awakening-turnering

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer