Nyhet

Isa Tidblad-Keskikangas vs. Patricia Axling – Rumble of the Queens!

Sverige är bevisligen det starkaste landet i världen inom dam-thaiboxning. Nu senast i EM togs tre guld, tre silver samt ett brons! Så när världens bästa motstånd finns några T-banestationer bort – varför inte matcha två Stockholmstjejer mot varandra?

Isa Tidblad-Keskikangas

Matchrecord: 32-7-2 Längd: 171 cm Vikt: 59,0 kg Klubb: TIP/VBC
Amateur World Champion 2014 (75 kg)
Amateur European Champion 2016 (60 kg)

Isa Tidblad, 24 år från Södermalm – Stockholm, gick över från fotboll till thaiboxning 2008. Hon påbörjade sin thaiboxningskarriär i Pernilla Johanssons tjejgrupp TIP som senare efter sammanslagningen med Vallentuna Boxing Camp döptes till TIP/VBC. Isa har under åren lyckats vinna Svenska Mästerskapen i thaiboxning två gånger. En gång i viktklassen -67 kg och en gång i -63,5 kg.

År 2014 slog Isa igenom på riktigt. Hon valdes in i landslaget och skickades till VM i Malaysia. Där ställde hon upp i viktklassen -75 kg och lyckades vinna en guldmedalj åt Sverige. Samma år vann hon även Europamästerskapen i Polen, men då hade hennes viktresa startat, så guldet blev i viktklassen -71 kg.

År 2015 klev Isa ner till -67 kg och lyckades ta silvermedalj i VM i Bangkok. År 2016 fortsatte viktresan ner till -60 kg, en viktklass som resulterade i guld, under EM 2016 i Kroatien efter fyra hårda matcher. Isas främsta styrkor beskrivs av hennes närmaste:

”Hon är fysiskt stark, sparkar hårt, har en vinnarskalle och är en smart boxare.”

* * * *

Patricia Axling

Matchrecord: 19-2-0 Längd: 162 cm Vikt: 59,0 kg Klubb: Odenplan Fight Gym
Amateur World Champion 2016 (57 kg)
Amateur European Champion 2016 (57 kg)

Patricia, 28 år från Hjorthagen – Stockholm, kommer ursprungligen ifrån boxning. Innan hon sadlade om till thaiboxning 2014, hann hon med sjutton amatörboxningsmatcher samt två SM silver som amatörboxare. För att börja med thaiboxning, valde Patricia att träna på Odenplan Fight Gym tillsammans med bl.a. Sanny Dahlbeck och Sofia Olofsson. Träningarna gick bra och 2016 blev året då Patricia satte sitt namn på världskartan. Hon lyckades under detta år vinna först SM, sedan VM och nu slutligen EM i viktklassen -57 kg.  Patricias främsta styrkor beskrivs av hennes tränare:

”Hon är stark, har bra fysik, kondition och slår hårt med bägge nävarna.”


A word from the matchmaker:

Sverige är bevisligen det starkaste landet inom dam-thaiboxning. Tjejlandslaget har år efter år skövlat medaljer under stora mästerskap. Nu senast i EM togs tre guld, tre silver samt ett brons.

Så när vi har två Stockholmstjejer som bägge har vunnit amatör EM, amatör VM och som nu ligger nära varandra i vikt, finner vi ingen anledning att flyga in en utövare från ett annat land när det bästa motståndet finns några T-banestationer bort.

I just detta fall har Isa valt att gå ner i vikt, Patricia valt att gå upp en viktklass så att denna match kan bli av.

Att två svenska världsmästare möts på detta sätt är unikt och väldigt spännande. Vi har följt båda tjejernas karriär och nu får vi alltså se vem som spelar sina kort rätt just denna kväll.

På detta sätt lyckades Holland bli en stark kampsportsnation under 2000-talet. Holländska stjärnor mötte varandra på hemmagalor och detta utan större prestige. Den som förlorade, gick hem och jobbade hårdare för att komma tillbaks och försöka igen.

Sanningen är att vågar man inte förlora så kan man heller inget vinna!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer