Nyhet

Svenskt EM-silver i kickboxning till Zina Djelassi

Zina Djelassi från Stockholm gjorde en stark insats i EM-finalen i kickboxning i Slovenien idag. I -60-kilosklassen mötte hon ryskan Tatiana Ponomareva, men trots en stark finalprestation fick hon nöja sig med ett silver.

Det blev en finalförlust för Zina Djelassi när EM-finalen i kickboxning avgjordes för en liten stund sedan. Djelassi, 24 från Stockholm, besegrades av ryskan Tatiana Ponomareva på poäng.

Förlusten till trots var Djelassi lycklig, silvret är hennes första mästerskapsmedalj och första medalje för svensk kickboxning sedan EM 2014, då Dalia Ali vann ett brons.
– Det var en tuff, men jätterolig match. Jag gav verkligen allt jag hade, kunde inte ge mer. Jag är nöjd med matchen. Men det var rätt domslut. Det är jättestort att bara komma till finalen och jag har lärt mig väldigt mycket även om jag har varit med tidigare. Men nästa gång plockar jag guldet, säger hon till budokampssport.se

Och trots finalen firade hon medaljen på sitt egna speciella vis.
– Hahaha, jag firar faktiskt med en hamburgare.

Svensk kickboxnings ordförande Björn Rhodin har varit med under mästerskapet i Maribor och han är glad för Djelassis skull, men betonar att svensk kickboxning som helhet har en del att jobba på efter ett tungt generationsskifte.
– Fantastiskt. Zina har slitit hårt för detta i flera år. Hon gjorde precis det hon skulle i finalen, utom att vinna då. Det är enormt stort för oss, kickboxning internationellt sett har accelererat. Det är fruktansvärt tuff konkurrens och det är svårt att göra sig rättvisa mot länder med gigantiska resurser.
– Det behövs lite annorlunda tävlingssatsning, lite annorlunda insatser på hemmaplan om vi ska hävda oss internationellt. Så är det bara.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Jörgen H Jönsson

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer