Nyhet

EM-guld i thaiboxning till Isa Tidblad Keskikangas

Det blev ett svensk guld i damernas -60-kilosviktklass på EM i thaiboxning. Isa Tidblad Keskikangas besegrade vitryskan Mariya Valent efter att ha vunnit alla tre ronderna, 30-27. Isa har gått ner fem viktklasser sedan VM-guldet i Malaysia för två år sedan.

isa_mariya

Isa Tidblad Keskikangas vann Sveriges tredje EM-guld på damsidan under detta mästerskap i Split. Detta sedan hon tämligen komfortabelt besegrat vitryskan Mariya Valent i -60-kilosklassen.
– Det var en skön match, skön seger och jag kände att jag verkligen har kommit in i viktklassen under detta EM, säger hon till budokampsport.se

Tidblad Keskikangas vann VM-guld 2014 i -75kg. Idag när EM-guldet bärgades har hon gått ner fem viktklasser. Och i finalen svarade hon för en alldeles strålande insats.
– Jag var lite oroad över hennes klinch men direkt när jag kände att jag hade lite övertag också där kändes det som att jag hade kontroll på matchen.

Isa vann samtliga tre ronder och hon var den klart bättre i finalen igenom. Guldet kändes aldrig hotat.
– Det var en skön match, skön seger och jag kände att jag verkligen har kommit in i viktklassen under detta EM. Jag har vunnit fyra matcher för det här guldet och jag har känt mig väldigt stark.

Vägen till Isas guld gick förbi åttondelsfinalen mot ryskan Ekaterina Vinnikova, kvartsfinalsegern över belgiskan Ilhame Garmale och semifinalsegern över finskan Gia Winberg.

Om en liten stund är det dags för fler svenska guldchanser, först ut Magnus Andersson i -71kg och sedan, i EM:s sista match, Simon Ogolla i +91kg.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer