Nyhet

Thaiboxnings-EM: Pelle Bånghäll om de fem kvartsfinalerna

Sammantaget blev den svenska insatsen under den andra tävlingsdagen i EM en väldigt bra dag. Fyra segrar och en förlust är facit. Pelle Bånghäll, förbundskapten, är glad åt resultaten.

– Ja, det är jag. Självklart vill vi ha med alla, men fyra av fem är ett mycket bra resultat.

Dagen inleddes för svensk del med att Isa Tidblad Keskikangas mosade belgiskan Ilhame Garmale.

– Isa gjorde en väldigt fin insats igen och jag tycker att hon verkligen har kommit in i den här viktklassen på ett bra sätt. Idag var hon tuff och hård och snabb – precis som när hon är som bäst.

Raafat Al-Maliki vände ett underläge till seger.
– Han visade att han har en stor thaiboxning i sig och att han har förmåga att vinna mot ett bra motstånd. Jag tycker att Raafat gjorde en mycket stark insats idag.

Också Magnus Andersson imponerade på Bånghäll.
– Vilken vinnarskalle han har! Mange har en så jäkla bra inställning till det här och det har verkligen varit roligt att se honom hittills under EM. Vinsten idag mot en meriterad ryss är otroligt bra gjort.

Däremot föll jättetalangen ”Costas” Nanga.
– Ja, och jag tyckte att man såg att han inte riktigt var van vid att ha gått upp en viktklass. Costas gjorde en bra match, men fick inte lika mycket med sig som han brukar. Men jag är säker på att han kommer stärkt ur det här.

Och så avslutades dagen med att Simon Ogolla vann i tungviktskvartsfinalen.
– En ganska svår match för Simon. Det var tufft och tätt i två ronder, men sedan kom han igång och avgjorde i sista. Det var starkt av honom att kunna öka takten, och ändra matchbilden.

Som helhet alltså fyra av fem vidare till semifinal. Imorgon fortsätter jakten på flera medaljer.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer