Artikel

Dags för Superior Challenge 14

På lördag är det dags för Superior Challenge 14 i Eriksdalshallen i Stockholm och vi har en spännande gala att se fram emot.

Den här galan blir det ingen Gedigen Genomgång då det råder lite speciella omständigheter, men istället kommer här en mindre variant.

Till börja med är det här en väldigt intressant gala och att Superior Challenge återvänder till Stockholm är onekligen häftigt. Äntligen får vi se fighters som David Bielkheden och Papy Abedi återigen fightas.

I vår podcast Fighterpodden har det snackats Superior Challenge med Papy, Simon Sköld och även nu senast. Då jag själv har mycket med en premiär av en film kunde jag inte vara med i senaste podden men jag hade då troligen sagt det som står här om matcherna.

under

Förmatch

Dilmurod Movlonov vs. Elio Caiaffa

Kommentar: Svenske Dilmurod är en Forca Fightingprodukt som har en silvermedalj i VM i Sport Sambo. Han är även en skicklig Judoka.

Elio Caiaffa är något så ovanligt (idag) som en Wing Chun-fighter. Han har även en bakgrund inom boxning.

På pappret är det här är en klassisk matchup: Grappler vs. Striker.

Underkortet

Edris Rafigh vs. Viktor Gustavsson

Kommentar: Två oprövade proffs där Edris har varit svensk mästare i Shootfighting.

Aleksi Putkonen vs.  Arman Popal

Kommentar: Två explosiva herrar med identiskt record 1-1. Arman är svensk mästare i Shootfighting.

Patrik Pietilä vs. Saeed Ganji

Kommentar: Finnen Patrik är klart mer erfaren men Allstarsfightern (tidigare Gladius) Saeed har fightats ganska osammanhängande som proffs men är expolosiv.

Felipe Salvador vs. Milanko Puranovic

Kommentar: Spanjoren Salvador har ett hipp-som-happ record på 5-10 men goda meriter inom BJJ och boxning. Han syr inte riktigt ihop gejmet. Schweiziska fightern Milanko har tre raka vinster på avslut i första ronden.  Knockad eller knocka är taglinen för fighten.

Rickson Pontes vs. Oliver Enkamp

Kommentar: Svenska blivande stjärnan Oliver Enkamp riskerar sitt obesegrade record när han tar sig an brassen Rickson som absolut inte kan räknas bort!

co-main_main

Huvudkortet

Fabien Gallinaro vs. Michel Ersoy

Kommentar: Sambofightern Fabien räknas bort av oddsmakarna och de tror att Michel kommer dyka upp i sin vanliga form (då är han grym!), men sist vi såg Michel var han inte riktigt sig själv. Spännande match för dyker den vanlige Michel upp lär det blir tufft för fransmannen, men om Michel slarvar kan en skräll äga rum.

David Round vs. Sadibou Sy

Kommentar: David Round är en smått galen striker som svingar vilt. Sadibou är en teknisk striker med enorma sparkar. Lär bli ren och skär action från första till sista sekund.

Alexander Bergman vs. Lahat Faye

Kommentar: brottaren och MMA-fightern Alexander Bergman har haft det tufft med två raka förluster men innan det vann han fyra i rad. Lahat är också en brottare men som inte sytt ihop sitt MMA-game och förlorat lika mycket som han vunnit. Alexander måste slå Lahat.

Martin Akhtar vs. Declan Williams

Kommentar: Den skickliga strikern Martin Akhtar har en grappling som konstant blir bättre. Declan är en tuff engelsman som varit champ i tre organisationer och dessutom precis som Martin har ett bra stående (8 knockar) och konstant bättre grappling. Rolig match!

Co Main Events

Simon Sköld vs. Christopher Sengele

Kommentar: Simon Sköld är i ropet just nu och har vunnit flera fighter i rad. Hans MMA-game haltade i början men har sytts ihop bra nu. Christopher Sengele vinner främst på submissions och gillar att slå ned folk för att sen dra ut dom. Sengeles två förluster (4-2 totalt) har kommit via domslut. Jag har gått ut och sagt att jag tror Simon kommer bli den första som avslutar fransmannen.

Papy Abedi vs. Bruno Carvalho

Kommentar: Papy is baaaack! Jättekul  att se Papy igen och dessutom att se den alltid tuffe grapplern och veteranen Bruno Carvalho. Två väldigt sympatiska herrar med stor erfarenhet. Bruno lär vilja dra ut på fighten och Papy lär vilja avsluta tidigt. Det finns massor av frågetecken kring fighten och den är riktigt rolig på pappret!

david_luis

Huvudmatchen

David Bielkheden vs. Luis Ramos

Kommentar: David fortsätter rada upp vinster och han ser otroligt stabil ut. David är en världsklassfighter som alla har problem med. Våre svenske stjärna får inget lätt motstånd utan möter en UFC-veteran, tidigare shooto-mästare, Kickboxningsmästare och dessutom svartbälte i BJJ under Andre Pederneiras på Nova Uniao! Båda fighters har gått över 30 matcher. En extremt intressant fight och en väldig värdemätare för David Bielkheden. The world is watching!

affisch-superior-challenge-14-stockholm-50x70cm-david-bielkheden-web affisch-superior-challenge-14-stockholm-50x70cm-simon-skold-web

affisch-superior-challenge-14-stockholm-50x70cm-papy-abedi-web

OBS: Oddsen på Bethard och Unibet har kommit och av allt att döma är de bättre på Bethard. Oddsen är lite ensidiga men låt er inte luras av det. Att det inte går att spela på avslut är dock väldigt trist. Ibland erbjuder Unibet det på matchdagen så kolla in där och givetvis på Bethard som förövrigt är Superior Challenge officiella bettingpartner.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer