Nyhet

Rumble of the kings återkommer med en ny gala 25:e november

Det är fyra år sedan Rumble of the Kings anordnade en gala senast. Men nu kan budokampsport.se berätta att galan gör comeback med en thaiboxningsgala på Annexet i Stockholm den 25e november.

– Ja, jag har saknat detta, säger eventproducent – och matchmakern Kasra Ashhami till budokampsport.se.

Rumble of the kings var på många sätt den stora scenen för svenska kampsportare att synas på. Internationellt sett, till och med en av världens fem största evenemang under åren 2003-2012. Galan lockade storpublik både runtom i landet och till bland annat Globen och Hovet.

Men för fyra år sedan bestämde sig galan för att lägga verksamheten på is. Tills nu. Den 25:e november pånyttföds galan och en helkväll i thaiboxningens tecken är bokad till Annexet i Stockholm den 25:e november.
– Svenska Muay Thaiförbundet gav mig i uppdrag att kika på att få igång A-klassmatcher, eftersom vi har hållit på med det under en lång tid har vi också ganska bra kännedom även internationellt. Men vi har inte känt att det har funnits underlag att bygga en hel gala i Sverige igen – inte förrän nu. Svensk thaiboxning har vuxit mycket, även på damsidan.

”Väldigt intressanta matchningar”
Nya Rumble of the Kings går under namnet ”Awakening” och det är precis vad det är. Samtidigt menar Kasra Ashhami att galan den 25 november kommer bli lite annorlunda jämtfört med de gamla galorna.
– Det skiljer sig. Vi är lite ringrostiga, vi har inte känt på marknaden på ett tag och det här ”uppvaknandet”, det gör vi utifrån just de förutsättningarna. Vi kliver in i en liten men elegant arena, satsar hårt på matchkvalitet kanske före dyr ljussättning och scenteknik och sen tar vi det därifrån. Mycket hänger förstås på hur det går för våra svenska stjärnor.
– Ja, vi har fått till väldigt intressanta matchningar! Matcher som vi själva vill se vilket är rätt unikt då vi är ganska kräsna… Det är främst därför vi beslutade att köra.

Att vara tillbaka och producera en gala igen, det ser Kasra Ashhami fram emot väldigt mycket.
– Jag både hatar och älskar detta. Det har ju ofta varit surt ekonomiskt, men samtidigt har jag ju brunnit för det här. Så visst, jag har saknat det och vi har under årens lopp fått en väldigt massa mail av fans att köra igång igen men samtidigt så har vi heller inte ansett att det funnits underlag till en bra professionell gala i våra mått, mätt. Men nu! Och visst ska det bli roligt.

Fakta
Rumble of the kings ”Awakening”
25:e november, Annexet
Biljetter köpes via axs.com

Text: Jonathan Broberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer