The Mauler om matchningen: ”rutinerad men enkelspårig”

I helgen stod det klart att vi snart kommer se ännu mer av vårt mest framgångsrika MMA-proffs. Alexander ”The Mauler” Gustafsson möter Rogério ”Lil’ Nog” Nogueira på brassens hemmaplan i São Paulo den 19 november.

– Han har rutin, slår hårt, är duktig svartbältare och tränar som aldrig förr. Jag blev glad över matchningen, jag har haft honom i åtanke. Men jag är bättre på allt, och bättre på att anpassa mig. Lil’ Nog är känd för att göra misstag när han blir frustrerad, konstaterar Alexander Gustafsson.

mauler5_1Long story short: Lil’ Nog är en rutinerad 40-åring med MMA-record på 22-7, med en bakgrund inom BJJ plus boxningsmeriter.

– Det spelar ingen roll att han är southpaw, det är enkelspårigt. Jag skräms inte av något han har att komma med, han är väldigt basic med raka tekniker. Jag kan jobba med fotarbete och distans, fortsätter Gustafsson.

mauler1_1
Tomas Ghassemi, Alexander Gustafsson och Waldo Zapata i studion.

Jodå, siktet är såklart inställt på rematch mot titelhållarna Daniel ”DC” Cormier eller Jon Jones. Såhär säger ”The Maulers” manager Tomas Ghassemi:

– Det viktigaste nu är att ha bra matchningar som höjer självförtroendet, inte bara jobbiga titelmatcher mot högre rankade fighters, vilket innebär extremt stress och press.

Nu väntar en uppladdning på hemmaplanen Allstars, dit southpaws kommer plockas in för sparring (bland annat Jimi Manuwa). Alexander Gustafsson är tillbaka i hetluften på nolltid, inte ens en månad har hunnit gå sedan domslutsvinsten mot polacken Jan Blachowicz. Matchen i Hamburg var en skön vändning, med tanke på den tunga tiden där Gustafsson förlorat tre av fyra matcher (varav två titelmatcher). Hans egen förhoppning är att återgå till sin tidigare tradition med snabba avslut.

– Den 19 november kommer ni se en vinst, hur den blir vet jag inte eftersom min gameplan går ut på anpassning. Men mest av allt ser jag fram emot semestern efteråt, säger han roat.

mauler2_1


SEVÄRDA FIGHTERS ENLIGT MAULER

Bästa strikern i UFC?

– Dominick Cruz. Han har ett fotarbete som ingen annan, han använder sin längd som räckvidd och hittar nya vinklar hela tiden. Det han gör, gör ingen annan.

Och bästa grapplern?

– Demian Maia. Han får inte submissions av någon slump, här dyker inget tillfälle upp hux flux – han skapar submissions från scratch.

Bästa fysen hos en fighter?

– DC (Daniel Cormier). Han ser inte mycket ut till världen, men han är ett jäkla odjur. Han har en takt i matchen som är helt otrolig.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer