Nyhet

MMA-Landslaget del 1 Africa open

MMA-landslagscoachen Anders Ohlsson rapporterar: Då var det dags för nya landslagsäventyr och den här gången bar det iväg till Sydafrika för att delta på All African Open Championship i Johannesburg

Tobias Harila tillsammans med Sebastian Gonzalez Foto: Wahab Akman Foto: Wahab Akman Tobias Harila tillsammans med Sebastian Gonzalez Foto: Wahab Akman

Jag landade i lördags, samtidigt med Besam, Axel, Heytham och Wahab, och vi möttes upp av Raymond som ansvarar för det här mästerskapet. Han körde oss till vårt boende, Medley House, som ligger ungefär 3 mil från centrala Johannesburg men väldigt nära arenan där vi ska fightas.
Vårt ställe är riktigt mysigt och fint. Aldrig varit med om bättre service och gästvänligare människor. Dom gör allt för oss för att vi ska trivas. Samtidigt får man rejäla reality checks här nere, 400 meter bort ligger Plastic City där livet verkligen inte är glass och ballonger. Klyftorna mellan fattig och rik syns vart man än åker, vi ser fina hus varvat med ruckel och utslagna människor.

Team Leader Christer Ringblom på Medley House. Foto :Wahab Akman Team Leader Christer Ringblom på Medley House. Foto: Wahab Akman

I ett ghetto i Johannesburg Foto: Anders Olsson I ett ghetto i Johannesburg Foto: Jörgen Hamberg

 

Då turneringen inte är igång har vi, förutom dagens två träningspass, hunnit med att se en del av omgivningarna. Några av oss har stirrat döden i vitögat då vi blev inbjudna att följa med Raymond till hans skydivingklubb. En löjligt sjuk adrenalinkick att slänga sig ut från ett flygplan från 3000 meters höjd, falla fritt i 40 sekunder för att sen glida skönt ner resterande bit till marken.

Heytham Rabhi tillsammans med Anders Ohlsson
Heytham Rabhi tillsammans med Anders Ohlsson

I söndags dök de som inte redan kommit upp och vi kunde ha vår första samling tillsammans. Vi förmedlande den infon vi hade fått dittills, folk checkade vikten, slog lite plattor på vår gård och vi avslutade med en gemensam BBQ. Perfekt ställe för oss att kunna hänga, träna och ladda inför vad som komma skall.

Måndagen var helt ledig så vi styrde upp en biltur till centrala Johannesburg. Vi gick på Apartheidmuséet och kollade in centrum lite. Avslutade dagsutflykten med en marknad där de sålde mycket handgjorda smycken, väskor och träskulpturer. Blev en hel del presenter till nära och kära där. Vi har fantastiska chaufförer/guider med oss som vet vart vi ska åka och vart man absolut inte ska åka. Det är en väldigt konstig känsla att inte kunna känna sig trygg överallt, vissa områden är enligt guiderna självmord att besöka som turist och de flesta som bor här går runt beväpnade.

 

Entrén till Apartheid museet Foto: Anders Olsson Entrén till Apartheid museet Foto: Anders Olsson

Igår var det då dags att styra upp verksamheten och registrera oss, väga in och genomföra lottningen för turneringen. Då det dels är relativt få deltagare och Sverige dessutom är högst rankade i världen föll sig lottningen som så att ingen svensk behövde gå match första dagen. Samtliga svenskar går in i turneringen imorgon torsdag, förutom Gabriella och Robin som tuffade rakt in i finalerna på lördag.

 

Delar av landslaget på väg till träning. Foto: Wahab Akman
Delar av landslaget på väg till
träning. Foto: Wahab Akman

Så istället för att fightas har vi precis varit och kollat övriga som gick in i mästerskapet idag och vi är nu tillbaka på Medley House. Eftermiddagen blir lugn för halva truppen. Läsa lite, slappa, handla mm medan resterande gäng passar på att checka in Golden City som ligger 45 minuter bort, ett större turistställe som enligt Google ska vara fint.
Ikväll kör vi lättare träning vid 17, följt av samling och mat vid 19. Därefter väntar bingen för imorgon ska vi visa alla varför vi är världens bästa MMA-landslag.
GO TEAM SWEDEN!

IMG_0844

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer