ArtikelNyhet

UFC Hamburg – Vad väntar ?

Det blir en fullspäckad MMA-höst med svenska galor som IRFA, Superior Challenge och Trophy MMA. I slutet av september kommer vi att få se Sveriges första kvinnliga fighter i UFC (Lina Länsberg), men månaden inleds av fight week inför UFC Hamburg; Galan som berör en del nordiska fighters.

UFC Fight Night Stockholm

Alexander Gustafsson: Gick senast match för 11 månader sedan. Han mötte då Daniel Cormier om titeln i lätt tungvikt, och förlorade via delat domslut. Under UFC Fight Night 93 (Hamburg) ställs Gustafsson mot polacken Jan Blachowicz, som mötte Ilir Latifi i Globen. Sedan dess har han hunnit med ytterligare tre matcher som alla har avgjorts via domslut. Två har resulterat i förlust, och en har slutat i vinst.

Ilir_Latifi_team

Ilir Latifi: Fortsätter att utvecklas i raketfart, och klättrar i rankningarna med samma takt. Latifi, som numera är bosatt i Miami, kommer från tre raka vinster. Senast mot Gian Villante tidigare i vår. Den 3 september ställs svensken (Rankad nr 13) inför en viktig match. Han möter nämligen Ryan Bader, som är rankad nummer 4 i UFC:s lätta tungviktsdivision. Bader kommer från en förlust, men har fem raka vinster innan dess – alla via domslut.

Dalby

Nicolas Dalby: Ställs inför sin fjärde UFC-match. Han har just nu ett 1-1-1 record i UFC, och behöver givetvis samla på sig ännu en vinst. Om ett par dagar möter han Peter Sobotta, som har stort stöd på hemmaplan. Både Dalby och Sobotta kommer från en förlust.

14111617_202859243462789_1254023682_n

Jack Hermansson: Har av sina 15 matcher vunnit 13. 11 av dem har kommit via avslut. I april försvarade Hermansson sitt mellanviktsbälte (Cage Warriors) mot Alan Carlos, och en månad senare gick han match på Venator FC. Kort därefter var UFC-kontraktet påskrivet, och nu är UFC-debuten endast ett par dagar bort. I sin debut möter Hermansson Engelsmannen Scott Ashkam (14-2) som har ett nästintill identiskt record som svensken. Ashkam har varit i UFC desto längre, och kommer från en TKO-vinst mot Chris Dempsey från tidigare i vår.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer