Nyhet

Ett brons och flera lärdomar vunna efter VM i BJJ

Inte alla mästerskap är fruktsamma men ur motgångarna finns också lärdomar att dra. Så summerar förbundet BJJ-landslagets VM-resa från Long Beach, USA där man med stolta ordalag blickar framåt och gläds åt bronset som Patricia Kazimierczak fick med sig hem.

Världsmästerskapen i Brasiliansk Jujutsu i Long Beach, USA, är avverkat och även fast medaljerna inte regnade på landslaget så kämpande truppen väl.

Patricia Kazimierczak från Prana Jiu-Jitsu lyckades vinna två av sina matcher innan hon föll i semifinalen mot motståndet Aarae Alexander. Patricias insatser gav henne ett förtjänt brons i adult brown light,

Sophia Nordenö från Hilti BJJ Uppsala hade tyvärr inte ett lika smidig väg i detta mästerskap då hon föll redan i sin första match mot Natasha Quiza från Fight Sports. Sophia tävlade i viktklassen adult brown middle.

Max Lindblad, även han från Prana, ställde upp i viktklassen adult brown light som med sina 69 deltagare redan på förhand räknades som en tuff viktklass. Max  tog sig till match två där han förlorade mot Lucas Valente från Gracie Barra. Även Valhalla Jiu-Jitsus Leo Graf  förlorade sin andra match mot Tyler Benjamin Steppe från Marcelo Garcia.

Richard Bohman, från SPR Athlete Factory och Alexander Musi Wennergren, ännu en kille från Prana, åkte bägge ut i sina första matcher i respektive viktklass.

Maxine Thylin, från Gracie Humanita, landslagets enda svartbältare kom aldrig till start. Detta på grund av skada.

”Det är alltid ett tufft startfält i och med att deltagande är öppet för flera från samma land i varje klass och det krävs skicklighet, turneringsrutin och ibland även tur för att ta sig vidare. Vi är stolta över vårt landslag och deras prestationer och såklart lite extra stolta över Patricias brons! Bra jobbat alla!”, kommenterade förbundet efter mästerskapets slut.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer