ArtikelNyhet

Reber Alwand: ”Håll ögon och öron öppna. Min tid är nu”

På lördag, under den tredje upplagan av Stadion Fight Night, väntar en huvudmatch om det Skandinaviska WKN-bältet. Den matchen väntar för ”The Snake” – 25-årige hemmafightern Reber Laarif Alwand.

19 matcher har hunnits med i hans karriär. Av dessa har han endast förlorat två, och sex av hans 17 vinster har kommit via KO.

Fightermag.se har intervjuat en självsäker Reber Alwand:

13388861_10153806718979702_1093569072_o

 

Vad vet du om din motståndare?

Jag vet det jag behöver veta. Det är bara att lyssna och lägga all tillit på min tränare Sargon Gergeo, ge allt & kamma hem vinsten.. All in eller ingenting.

Dina styrkor i ringen?

Många styrkor. Sättet vi tränar på kan inte mätas med hur andra tränar. Jag har tränat på andra klubbar än min hemmaklubb Sweden Top Team. Hur min Coach sätter upp träningen är av en helt annan kaliber. Jag känner att jag har vuxit som fighter och utvecklats enormt fysiskt, psykiskt & mentalt med hans träning.  Jag är stark, snabb och teknisk. Har bra blick och bra timing.

De som mött mig vet om det och de som inte vet kommer att få veta..

Hur har du förberett dig inför matchen?

Jag har tränat 2-3 pass om dagen varje dag med min tränare. Kämpat och lidit.. Det har inte varit lätt, men det kommer att utdela stort resultat denna lördag.

Jag har även haft ett tio-dagars träningsläger i Jönköping där jag fick äta, sova, kolla och andas thaiboxning. Tackar Sweden Top Team, WeRel och Jabb.se som stod för det.

Vad hade WKN:s Skandinaviska Titel betytt för din karriär?

Bältet kommer vara en boost och en bra merit, men även kul att ha hemma. Ni har inte sett så mycket av mig innan eftersom att jag inte har storsatsat. Nu är tiden inne och ni kommer att få se mycket av mig i framtiden.

Håll ögon och öron öppna. Min tid är nu.

Favoritteknik?

Jag har många favorittekniker, många som ni kommer få se på lördag ;).

Hur påverkar hemmastödet dig?

Hemmastödet kommer påverka mig positivt, men det gör ändå inte så mycket.. När vi väl är inne i ringen så är det bara min motståndare jag ser och det enda jag hör är min Coach. Men jävligt kul att det kommer en massa och hejar på, supportar en broder haha..

Alwand avslutar:

En viktig shoutout till mina sponsorer också: WeRel, Jabb.se & SWEDEN TOP TEAM. Tack för att ni tog er tid & intervjuade mig.

 

Läs en intervju med Anders Fossum, motståndare till ”The Snake” här.

Foto: Jörgen @ Creativesoulmedia.org

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer