Nyhet

1..2..3..4..5 GULD!

Jag har lärt mig att mästerskap inte är bra för nerverna. Inte för urinblåsan heller för den delen. Thaiboxnings-VM 2016 i Jönköping är över. Vilken dag detta har varit. Herregud! De svenska damerna! UNDERBART!

 

Först ut av svenskorna idag var Sofia Olofsson som besegrade Natalia Diachkova (Ryssland) via domslut. I den andra matchen var det dags för Olofssons klubbkamrat, Patricia Axling att slåss om guldet. OM hon gjorde! Axling besegrade Julia Berezikava (Ryssland) via domslut.

I match nummer tre för Sverige bjöd Bea Malecki på show! Från start till slut. Faktum är att hon besegrade Bediha Tacyildiz (Turkiet) via RSC i tredje ronden!

malecki-jpg

I den fjärde svenska matchen möttes Anna och Anna. Efter tredje ronden stod det klart att Svenska Anna Strandberg hade besegrat Ryssland. I kvällens sista svenska match möttes Angela Mamic och Anita Bcom. När slutsignalen ljöd fick Mamic se sig besegrad via domslut.

 

Det blev totalt tolv medaljer för Sverige under detta thaiboxnings-VM. 6 bronsmedaljer, 1 silvermedalj och 5 guldmedaljer.

Bronsmedaljörerna: Jaffar Al-Gashami,  Camilla Danielsson, Johanna Rydberg, Magnus Andersson, Costantino Nanga och Simon Ogolla.

Silvermedaljören: Angela Mamic

Guldmedaljörerna, VÄRLDSMÄSTARNA: Otabek Ergashev, Sofia Olofsson, Patricia Axling, Beata Malecki och Anna Strandberg.

 

Precis som läktaren kan glaset både vara halvfullt och halvtomt. Hur man än väljer att se på det, och hur högljudd publiken än var så var det med sorgsna ögon jag tittade upp mot läktaren. Ska jag vara helt ärlig så skäms jag nästan över publiksiffran. Stödet borde definitivt ha varit större på plats, enligt mitt tycke. Det är ju trots allt ett världsmästerskap. På hemmaplan.

Jag säger tack och adjö och avrundar från Jönköping med ”This was IFMA Muay Thai World Championships 2016”. Låt oss nu fira, Sverige. 

Foto: Jonathan Broberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer