Nyhet

Svenskt EM-brons i Kendo

Sist det hände var 2002. Ett år då kendosverige sist inbringade en internationell medalj i mästerskapssammanhang. Men nu har det alltså hänt igen efter en torka som varade i drygt 14 år.

EM i Makedonien blev en succé för svensk kendo efter att det stod klart att man i herrarnas lagtävling tillslut knep bronspengen. Segertruppen bestod av Henrik Johansson, Göran Gutiérrez-Aranda, Juan-Sebastian Sato Folatre, Ren Watanabe, Erik Samuelsson, Nils Björkegård och Josef Segerstedt som alla tillsammans lyckades ro hem denna denna efterlängtade bedrift.

Såhär uttryckte Henrik Johansson sin glädje, till budokampsport.se, i eftertexterna av mästerskapet från i början av april.

”Vi är en hel generation kendokas som slitit i över tio år för detta mål. Känslan när allt hårt arbete äntligen bär frukt är såklart fantastisk. Jag är oerhört stolt över laget och det sätt vi genomförde tävlingen”.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer