Nyhet

Pacquiao avslutar karriären med flaggan i topp

Manny Pacquiao bevisade att han fortfarande är en boxare av absoluta världsklass när han i karriärens sista framträdande besegrade Timothy Bradley i natt svensk tid.

I en mestadels teknisk batalj var det – som sig bör – Pacquiaos snabbhet som blev avgörande i den tredje och med största sannolikhet sista gången de bägge världsboxarna ställdes mot varandra. Av Pac-Mans axelskada syntes inga spår, och filippinen såg med sitt fina fotarbete bekväm ut i ringen tillsammans med ”Desert Storm”, som var ödmjuk efter förlusten.

”Manny var helt enkelt den bättre boxaren ikväll.” sade amerikanen

”Han var tålmodig, väntade på att jag skulle göra ett misstag, och kontra.”

Manny lyckades sänka Bradley två gånger under fajten (rond 7 och 9), och visade att hans vänster fortfarande är ett vapen att räkna med. Men huruvida vi någonsin får se det igen, återstår att se.

Det slutgiltiga resultatet löd 116-110 från samtliga domare. Pacquiao går i pension med ett facit på 58 segrar 6 förluster och 2 oavgjorda, där många av matcherna varit mot boxare tillhörande världseliten. En otrolig karriär signerad en av 2000-talets allra främsta. Hatten av!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer