Nyhet

Joshua mosade Martin i andra ronden

Anthony Joshua förlängde sin obesegrade svit och erövrade karriärens första VM-titel igår kväll genom att fullkomligt krossa Charles Martin inför tusentals vrålande fans i O2 Arena, London. Och trots att fajten var kort, visade britten prov på utveckling.

Inte mer än fyra och en halv minut tog det för Watford-boxaren att erövra IBF:s tungviktstitel från Martin igår afton, och det efter två snabba nedslagningar med den tunga högersläggan i andra ronden.

Joshua (16-0, 16KO) ser bara starkare och starkare ut för var match som går, och visade prov på förbättringar i såväl försvar (främst mot vänsterkrokar) som tålamod, vilket kan låta löjligt då matchen varade i blott en och en halv rond, men som för den sakens skull inte är desto mindre sant. Britten hade kontroll på matchen från start, och efter att Joshuas hårda höger gled förbi Martins guard i början av rond ett, slog amerikanen knappt ett slag med den övertygelse som krävs för att överleva en titelmatch mot en boxare av Joshuas kaliber. Men guldmedaljören från London-OS lät inte förivra sig likt han gjorde mot ärkerivalen Dillian White i vintras, då Joshua var ute på hal is efter ett försök att avsluta matchen tidigt, utan tog sig tiden att hitta läget för högern, vilket han också gjorde.

Joshua ställs nu i skottgluggen för ännu större matcher, och med potentiella motståndarnamn så som Tyson Fury och David Haye är det som bäddat för en helbrittisk tungviktsuppgörelse, vilket förmodligen är det största sporten kan frambringa i nuläget, om inte i pengar, så i alla fall vad gäller stämning. De brittiska öarna har återigen visat prov på att det är här det händer, och Joshua att han fortfarande utvecklas som boxare. God Save the Queen!

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer