Nyhet

10th Planet får sitt första svartbälte i Europa

Det är en svensk som blivit den första från Europa att tilldelas ett svart bälte i BJJ-stilen 10th Planet som skapats av Eddie Bravo.

Magnus Hansson på 10th Planet Jiu-Jitsu Stockholm är den första europe att få ett svart bälte i 10th Planet Jiu-Jitsu. Detta är förstås en stor nyhet att vi har en såpass skicklig grappler inom detta moderna och imponerade system.

Magnus Hansson mottog sitt svarta bälte av Eddie Bravos första svartbälte Denny Prokopos när han var och besökte Stockholmsklubben under påskhelgen. Denny gav Magnus det svarta bältet på uppdrag av Eddie Bravo som ansåg att Magnus var redo.

Magnus intervjuade vi för inte alldeles för längesen och ni kan läsa den intervjun HÄR.

Till Fightermag.se säger nu Magnus såhär om äran att mottaga bältet:

Ja vad ska man säga (skratt) har varit 10th brunbälte i över sju år! Blir som första europé (i Europa) svartbälte [det finns en annan tysk kille som bodde i USA i 15 år som har flyttat tillbaka till Berlin som också är det]. Fattar knappt att det är sant! Har inte sjunkit in ännu riktigt det kom som en bomb hade absolut inte en aning

Magnus2

Med nu endast två med svart bälte i Europa är det här förstås väldigt stort. Magnus räknas som första i Europa då tysken som också har svart tog det under sina år i Europa. Att nå såhär långt utan att träna i USA hos Eddie Bravo är enastående och Fightermag gratulerar Magnus och svensk grappling idag!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer