Nyhet

Ahlin njuter av livet på Mayweathers gym

Tenstas egne Oscar Ahlin är återigen i Las Vegas på jakt efter högkvalitativ sparring, bland annat mot den före detta klubbkamraten Badou Jack. Fightermag passade på att snacka lite med den hårdslående ”Golden Boy” om livet på ett av världens mest omtalade boxningsgym.

”Det känns som att man är hemma!” sade Ahlin (13-1, 11KO) om att vara på plats på Mayweathers Boxing Club i Las Vegas. Men vad är det som gör just detta stället till ett av Oscars favoritgym?

”Jag tror mycket av framgångarna i Floyds gym ligger i stämningen. Det är en skön miljö samtidigt som den är väldigt seriös och hård. Man kommer dit för att jobba. Jag gillar det!”

received_10153870198877559
Ahlin tillsammans med den f.d världsmästaren Eddie Mustafa Muhammad, som numera arbetar som tränare på Mayweathers gym. Foto: Mary Ann Lurie Owen

 

Ahlin anlände till Vegas i början av mars och inledde med fokus på sparring mot landsmannen och vännen Badou Jack, inför dennes titelförsvar mot Julio Cesar Chavez Jr. Men när mexikanen ådrog sig en hälskada, ändrades upplägget.

”När Chavez Jr drog sig ur och Badous titelförsvar istället  blev mot Bute, så behövde Jack jobba med en southpaw.” sade Ahlin

”Så vecka två började jag leta southpaws jag kunde sparra –  för jag var själv satt att möta en southpaw – men sen drog också han sig ur. Så nu har jag fått ställa om igen och sparrar nu med så många jag kan, eftersom jag inte riktigt har någon spikad motståndare än.”

Ahlin och Jack lärde känna varandra på Stockholms AIF där de tränade ihop, och Oscar har svårt att ta in att hans gamle klubbkamrat erövrat en världsmästartitel.

”Det är så klart en sjukt häftig känsla, och snudd på overklig” sade Ahlin.

”Men samtidigt när jag ser honom jobba och ser all tid och energi han lägger ner så förstår man varför han är där han är.”

Och det är inte bara sparringpartners som det råder hög klass på i det stjärnspäckade gymmet, även i ringhörnan får Oscar tips och råd från branschens bästa.

”När jag är här får jag hjälp av två f.d. Världsmästare, Eddie Mustafa Muhammad och Lou Del Valle. En fantastisk kombination.”

Ahlin, som till vardags tränar i Stockholm, har genom sina återkommande träningsläger i staterna tvingats inse att hemma inte alltid är bäst. Oavsett hur gärna man vill att det ska vara så.

”Jag skulle behöva vara här för att ta min boxning till nästa nivå. Sverige har tyvärr inget att erbjuda.” sade Ahlin

”Jag önskar att det vore annorlunda, men det är det inte.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer