Nyhet

Chávez Jr hälskadad – ev. möte mot Jack i fara

Mexikanen Julio César Chávez Jr har nyligen ådragit sig en skada på vänster häl, vilket gör att planerna om ett möte i slutet av april mot den svenske titelhållaren Badou Jack, nu tyvärr verkar gå i stöpet.

”Jag vet inte vad som kommer att hända nu.” sade Jack (20-1-1, 12KO) till ESPN Deportes

”Jag måste prata med min promotor, Mayweather Promotions. Vi kommer nog att börja se oss om efter andra alternativ, för vi har lagt ned väldigt mycket tid på att förhandla den här fajten. Det var meningen att vi skulle mötas i januari, men datumet har blivit framflyttat igen och igen.”

Även om mötet mellan Jack och Chávez Jr bara befann sig i planeringsstadiet såg det väldigt lovande ut, och om mexikanens återhämtningsperiod blir alltför lång, kan vår käre Stockholmsboxare gå miste om chansen till att tjäna de stora stålarna. Inte för att Jack saknar alternativ, men ett bättre scenario vad gäller risk kontra belöning finns nog knappast för svensken i nuläget.

badou-jack-weigh-in-large
Foto: Lucas Noonan / Premier Boxing Champions

”Jag vet inte vad som kommer att hända nu.” – Badou Jack

Chávez Jr har själv kommenterat skadan och tror att han kommer vara tillbaka i mitten av maj. Men vågar Jack lita på det? Tveksamt.

Foto: ESPN

 

 

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer