Nyhet

Svenskt supermöte klart för Superior Challenge 13

Superior Challenge har inte en gång svikit publiken med matchkorten. Gång på gång presenteras ett högklassigt matchkort, och det bjuds på högkvalitativ MMA. Matchkortet för den trettonde upplagan börjar ta form i raketfart, och har nu adderat ett svenskmöte i mellanvikt. Denna matchning smakar bättre än ditt fredagsgodis kan jag lova.

Papy ”Makambo” Abedi gör comeback efter över två års frånvaro från oktagonen. Senast han gick match var i UFC sommaren 2013. När Abedi kom till UFC (2011) hade han nio raka segrar, senaste från en vinst på Superior Challenge 6. Nu går han alltså sin första match utanför UFC, vilket han gör på Superior Challenge 13 i Norrköping. Där ställs han mot rutinerade Bruno Carvalho som innehar svart bälte i både BJJ och Judo. Brasilianaren kommer från en submissionvinst mot Eun Soo Kim, men har innan dess ett par tuffa förluster.

Bout-Presentation-Facebook-Superior-Challenge-13-Papy-Abedi-vs-Bruno-Carvalho

Babak Ashti, Grundare Superior Group International:

Jag som MMA-fan funderar ofta på vem som är Sveriges främsta fighter i respektive viktklass, så därför tycker jag att matchningar mellan två meriterade svenskar är väldigt intressanta. Papy är en av Superiors ursprungsfighters och har alltid varit otroligt populär och omtyckt. Bruno är en enormt farlig Grappler som jag tycker var som starkast när han tävlade i mellanvikt. Jag är inte för extrem bantning inför match och jag tror att mellanvikt passar de båda väldigt bra. Det är en otroligt jämn match mellan två väldigt fysiskt starka herrar och meriterade Grapplers med KO power.

Papy Abedi:s ord om matchen via Instagram:

You are my friend Bruno. But the 9:th april over 15 min then you are my enemy. Let us do it now with the love of sports.

Matckortet för Superior Challenge 13 den 9 april ser ut som följande:

Weltervikt, titelmatch: Daniel Acacio vs. David Bielkheden 

Mellanvikt: Papy ”Makambo” Abedi vs. Bruno ”BC” Carvalho

Bantamvikt: Martin Akhtar vs. Declan ”Kid Dynamite” Williams

Fjädervikt: Michel ”Bad Boy” Ersoy vs. Thomas ”Moon Lee” Hytten

Catchvikt -80 kg: Sadibou Sy vs. David ”One More” Round

Tungvikt: Luc Ngeleka vs. Miika Mehmet

Weltervikt: Rioo Ibrahim vs. Martin Hudson

 

Biljetter till galan hittar du HÄR.

Foto: Mattias Persson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer