Nyhet

Yigit: ”Inte mycket har förändrats”

Sedan uppbrottet med den forne tränaren Vassili Boguslavsky har Anthony Yigit återigen hittat tillbaks till vardagen, och numera huserar den 24-årige Stockholmsboxaren på St.Pancras Boxing Gym i London där han trivs med tillvaron. ”Jag har bestämt mig för att stanna.” säger Yigit till Fighter Magazine

Det blev en oväntat turbulent vinter för det obesegrade svenskhoppet Anthony ”Can You Dig It” Yigit när han och hans långvarige tränare Vassili Boguslavsky valde att gå skilda vägar, och det efter att de bägge haft delade åsikter om Yigits val att bära en t-shirt med motiv av den turkiska flaggan under inmarschen till fajten mot DeMarcus Corley i Nyköping i slutet av december.

”Jag visste inte riktigt vart jag ville ta vägen och var jag skulle träna, och tankar kring en flytt till USA gick runt i huvudet för både mig och Nisse Sauerland” sade Yigit (16-0-1, 7KO) till Fighter Magazine

”Men Nisse tyckte att jag skulle komma till hans kontor i London, och så skulle vi gå igenom alternativ i USA, vem jag skulle träna med, var, och så vidare. Medan jag var i London så höll jag igång på olika boxningsklubbar tills jag en dag provade hos CJ Hussein i st. Pancras.”

yigit2
Foto: Lasse Jansson

”Jag visste inte riktigt vart jag ville ta vägen och var jag skulle träna.” – Anthony Yigit efter det avslutade samarbetet med Vassili Bugoslavski (t.h.)

Och Anthony gillade träningarna med Hussein såpass bra, att han bestämde sig för att stanna i London. Men vad är det egentligen som gör ”CJ” till en bra tränare enligt svensken?

”CJ är väldigt krävande i sin boxning.” sade Yigit

”Han är inte nöjd om man inte gör det perfekt, och han förstår att hård träning är nyckeln till framgång. Han poängterar mina brister och vi jobbar på att förbättra dom. Jag är ingen stjärna för honom och det är det jag gillar. Jag gillar att han ser att det finns mycket kvar att jobba på med mig.”

Därefter ordnades en lägenhet åt Yigit, som nu verkar ha funnit vardagen i den brittiska huvudstaden.

”Nu är jag inne i en rutin där jag tränar två gånger om dagen, äter och sover. Inte mycket har förändrats och jag är väldigt van vid att flytta, så det har inte påverkat mig så mycket. Nu tränar vi och försöker lära känna varandra och laddar till nästa match.”

 

Foto: Lasse Jansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer