Nyhet

Fullt upp för Granat – går två matcher inom tre veckor

Det ser ut som att den obesegrade Malmöboxaren Adrian ”Gäddan” Granat kommer att vara en upptagen man de kommande veckorna. På fredag ställs 24-åringen mot ryssen Evgeny Orlov, för att blott 22 dagar senare möta svenske Otto Wallins förre motståndare, serben Samir Kurtagic. ”Jag kommer att göra ett bättre jobb än Wallin, jag kommer att knocka honom.” sade ”Gäddan” till Fighter Magazine

Efter en snabb inbokning av den 207 cm långe ryssen Orlov (15-12-1, 11KO) till en gala i Paris i helgen ser det alltså nu ut som att Adrian Granat går en fullbokad månad till mötes, ett faktum som svensken tycks ta med ro.

”Jag behöver få in lite ronder.” sade ”Gäddan” till undertecknad.

Orlov har tidigare i karriären mött (och förlorat mot) namnkunniga tungviktare som exempelvis Mariusz Wach, Johann Duhaupas och Francesco Pianeta, men det var också några år sedan för 38-åringen från Moskva. Då kanske valet av motståndare i Samir Kurtagic (12-8, 8KO) är desto intressantare, inte nödvändigtvis på grund av serbens kvalitéer, utan för att han tidigare mött Granats svenske rival, Team Sauerlands obesegrade Otto Wallin.

adriangranat

”Jag kommer gå in för att knocka Kurtagic, vilket inte kommer att bli så svårt” – Adrian Granat

Granat (10-0, 9KO), som det senaste har uppmärksammats i tidningen Boxning News som en av världens fem mest lovande tungviktare, påstår dock själv att valet av motståndare inte har något med Wallin (14-0, 10KO) att göra – men att han likväl kommer att göra ett bättre jobb än sin norrländske kollega.

”Jag kommer gå in för att knocka Kurtagic, vilket inte kommer att bli så svårt.”

”Jag tyckte Wallin presterade dåligt, bara kramades och fick inte iväg några kombinationer. Tråkig match. Men motståndet har inte mycket att göra med Otto, dock kan det vara intressant att jämföra oss efteråt.”

Granat hoppas fortfarande på ett svenskderby mot Wallin, men just nu finns det tyvärr ingenting som pekar på att det kommer bli av inom den närmaste framtiden. Om de bägge lyckas klättra ytterligare på världsrankingen (Granat #39, Wallin #78 enligt boxrec.com) lär dock chanserna öka avsevärt för en tungviktsdrabbning som vore väldigt nyttig för svensk boxning. Håll tummarna!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer