Nyhet

Polaris Pro 3: Palhares möter Tonon

Rousimar Palhares känner många till för hans benlås och hans oförmåga att släppa de i tid innan skador äger rum. Nu möter Palhares Garry Tonon i en grapplingtävling.

Garry Tonon eller ”Lion Killer” som han kallas är en grym grappler som vann VM i No Gi-grappling (som brunbälte) 2011 och 2012. Han är en No Gi-specialist som anses vara en av de absolut bästa. Sitt svarta bälte fick han av Tom deBlass och Ricardo Almeida. För sin klubb (Renzo Grazie Academy – NJ/Ocean County) har han kammat hem flera grymma medaljer. Han har nyligen setts i Eddie Bravos inbjudningstävlingar (EBI) och han är tränare tillsammans med John Danaher på RGA i New York.

Rousimar Palhares behöver ingen direkt vidare presentation dåhan är känd för sina benlås, sin brutala grappling och sina vinster samt beteende i UFC (som sparkade honom efter upprepat skadat sina motståndare) och WSOF.

Tonon är speciellt bra på benlås även han och kanske framförallt att försvara sig mot dem. Han slog Marcin Held som precis som Palhares har ett antal vinster på benlås i MMA. Garry vann över Held på Polaris 1. På Polaris 2 så vann Tonon över den legendariske benlås-specialisten Masakazu.

Palhares är övertygad om att han kommer kunna slå Tonon på tävlingen som äger rum 2 april i år, i England. Tävlingen strömmas live som PPV.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer