Nyhet

Golovkin – Wade bekräftad, gör upp 23/4

I skuggan av det överraskande beskedet att Canelo Álvarez bjudit upp Amir Khan till dans om WBC:s mellanviktstitel, blev också ett annat (inte fullt lika spektakulärt) möte officiellt inom den glödheta viktklassen; Gennady Golovkin mot Dominic Wade.

Utan tvekan fanns det roligare alternativ att tillgå för mellanviktens dominant Gennady Golovkin (34-0, 31KO), men det kommande motståndet i oprövade Dominic Wade (18-0, 12KO) får ses som en uppvärmning inför något stort i höst, och då syftar jag givetvis på ett unifikationsmöte mot Cane… hrm… vinnaren av Canelo/Khan.

I Golovkins senaste match pulvriserade kazaken den tuffe toppboxaren, men ack så stelbente fransk-kanadensaren David Lemiuex, medans Wade kom undan med poängdomarnas nåd i mötet mot den 42-årige veteranen Sam Soliman i somras.

dominic-wade
Foto: Stephanie Trapp, Showtime

”Med största sannolikhet blir det spel mot ett mål…”

Få, om någon, tror att Wade har styrka eller teknik för att hålla kazaken på avstånd någon längre tid, och även om amerikanen skulle lyckas med det så är hans kondition fortfarande ett stort frågetecken – inte minst efter insatserna mot Soliman och Nick Brinson.

Med största säkerhet blir det spel mot ett mål, och matchningen känns som ett stort slöseri med den 33-årige Golovkins tid. Tyvärr. Britterna Billy Joe Saunders eller Chris Eubank Jr, men den förre ville inte acceptera det avtal som erbjöds och den senare är upptagen att slåss mot landsmannen Nick Blackwell i mars. Men men, the show must go on som man så tröttsamt säger.

Foto: Rich Schultz / Associated Press

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer