Nyhet

David Bielkheden går match under Superior Challenge 13

Superior Challenge 13 är bokat till den 9 april i Norrköping (Stadium Arena). Nu har det blivit dags för den allra första matchen att offentliggöras, och det är två rutinerade fighters som drabbar samman i welterviktsdivisionen.

Han var den första svensken att tävla i Pride FC, och andre svensken i UFC. Han har 33 matcher i bagaget, och kommer från fyra raka vinster. Han är David ”The Brazilian Swede” Bielkheden. Under Superior Challenge 13 tar han sig an titelhållaren i weltervikt, Daniel ”The Viking Hunter” Acacio. Acacio är även han en rutinerad fighter med hela 48 proffsmatcher. Under den sjätte upplagan av Superior Challenge möttes dessa herrar för första gången där Acacio vann via ett kontroversiellt domslut. Nu är det alltså dags för re-match.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International:

– Vi har försökt få till det här länge och nu blir den äntligen av. David är otroligt taggad och Daniel är aldrig sen med att acceptera en utmaning. Vi pratar om två väldigt meriterade och tekniska fighters som möts i den här otroligt spännande matchen. Det är mycket prestige som står på spel och som om det inte vore nog, så står även ett titelbälte på spel. Brasilien vs Sverige, mästare vs utmanare, kommer David få sin revansch eller kommer The Viking Hunter att ytterligare stärka sin position som mästare?

 

 

bielkheden vs acacio

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer