Nyhet

Kovalev krossade Pascal

Trots Freddie Roach vid sin sida fick Jean Pascal återigen se sig besegrad av den hänsynslöse Sergey Kovalev när de bägge möttes i Bell Centre, Montreal i lördags natt svensk tid. Och faktum är, att den fortsatt obesegrade ryssen var än överlägsnare denna gången.

Tio månader har gått sedan de bägge rivalerna inom den lätta tungvikten möttes för första gången. Då vann Kovalev (29-0-1, 26KO) via knockout inför Pascals hemmapublik i Montreal, och trots tränarbyte för den sistnämnde, blev resultatet detsamma. Inte mer än sju ronder tog det innan Roach kastade in handduken åt sin slagne fajter. Och sett till matchbilden, var beslutet det rätta.

”Det här var en personlig fajt…” sade Kovalev, som i och med segern försvarade sina tre världsmästarbälten (WBA, WBO, IBF).

”…för Pascal är en speciell människa. Han beter sig inte bra mot någon. Han respekterar inte andra boxare. Han respekterar inte någon överhuvudtaget. Alla i Montreal bad mig att ge honom en omgång.”

Och det gjorde han utan tvekan. Kovalev straffade Pascal (30-4-1, 17KO) hårt med sin raka höger, och använde i vanlig ordning sin jabb för att inte ge utmanaren någon chans att finna rytmen. Pascal stod emot i ungefär fyra ronder innan man tydligt kunde se att muren var rämnad. I rond fem, sex och sju var det ”Krusher” som bombarderade mot öppet mål, och det såg ut som att ryssen kunde avsluta sin fransk-kanadensiske motståndare när helst han ville.

Kovalev blickar nu framåt mot sommaren, i vilken vi alla givetvis hoppas att han kommer få chansen att ena bältena i ett möte mot WBC:s titelhållare i divisionen, Adonis Stevenson.

Stevenson var på plats i Montreal för att åskåda Pascals förgöring, och kunde efter fajtens slut givetvis inte hålla sig från att käfta lite med Kovalev inför alla kameror. Sånt gillar vi.

Foto: AFP / Getty Images

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer