Artikel

Vi lyfter doldisarna: Del 1 – Jeppe Hoffman på Allstars

I den här artikelserien lyfter vi ”doldisarna” inom svensk kampsport. Somliga av de vi lyfter och intervjuar här i serien är kanske inte doldisar för alla, men för den stora massan. Vi startar med Jeppe Hoffman på Allstars Training Center.

De vaknar före de flesta andra, de är hjältarna som ser till att verksamheten kan fortgå. Ibland sitter de i styrelser, ibland kämpar de på som tränare eller materialare. Det går inte att se på dem alltid hur mycket det sliter men utan dem skulle många klubbar och organisationer falla isär. Svensk idrott är uppbyggt på ideell kraft och dessa hårt arbetande ”doldisar” som jobbar år ut och år in med att förverkliga andras drömmar. Ibland jobbar de på kanslien och ibland gör det sådant som nästan ingen får reda på. Varför gör dem det? Jo, givetvis för deras kärlek och engagemang.

Först ut är Jeppe Hoffman. Somliga av er har sett honom då han jobbar på Allstars Training Center i Stockholm. Vi tog oss ett snack med Jeppe för att höra lite vad hans syn är på saker och ting.

Nu lyfter vi doldisarna!

Jeppe2

Del 1 – Jeppe Hoffman

Jeppe är en energisk typ som har ett hjärta som bultar för kampsport och människor (och katter).

Hur kom det sig att du började med kampsport?

Av en slump! Jag mer eller mindre halkade in på ett gym och börja tillslut jobba där för Dragomir.

Innan du höll på med kampsport 24/7 var du ett namn inom gaming-världen. Det vet nog inte så många om idag. Berätta.

Q-DoG jag var topp på Quake 2. Jobbade på ett internet Café i en källare i stan som hette ”Nine”. Spelade en rätt enorm del dataspel och var nog en av dom många första generationens e-sportspelare.

Ser du generellt något gemensamt drag hos de som lyckas som proffs inom MMA eller kampsport överlag?

Ja, dom som lyckas lyssnar, lyssnar på sin kropp, lyssnar på sina tränare och litar på sina tränares och sin egen dedikation till sporten, fighting är inte ett deltidsyrke om du vill komma någonstans och det gäller att vara effektiv och smart och inte slösa tid som inte ger någonting till ditt yrke – fighting. Det är garanterat ett av världens tuffaste yrken och det är många åter många emotionella stunder för en proffs fighter, coacherna, familj, vänner och till och med fans som gör det svårt att hantera balansen i yrket när det gäller träning, fritid och andra ansvar.

Jeppe3

Berätta om en vanlig arbetsdag.

Öppna gymmet, fixa mina receptionsrutiner och vissa dagar håller jag i morgonpass kl 7 och något lunchpass. Sen är det allt från att svara i telefon, linda knäskålar, massera och stretcha folk, städa, ta emot kunder och fixa med gymsystemet och vara den allt i allo jag är.

Vad är det jobbigaste med att jobba på en klubb som Allstars?

Vad menar du? det finns inget jobbigt med att jobba på Allstars, vi är bäst (skratt).

Vad är det bästa med att jobba på en klubb som Allstars?

Tacksamma elever och stämningen, när man gör ett bra jobb och folk trivs. Det är som ett stort vuxenfritids där alla tar hand om alla, sen självklart finns det emotionella stunder där folk kan brusa upp men det löser sig alltid på ett professionellt sätt.

Jeppe4

När någon av era killar eller tjejer går match i UFC eller andra stora tävlingar, hur nervös är du?

Väldigt, med tanke på att jag ser hälften av deras träningar (dagspassen) vet jag hur mycket dom själva, klubben och tränarna har investerat för 3 x 5 minuter eller mindre, jag vill verkligen se dom få vinna, för det förtjänar alla som kämpar och lägger den tid som krävs för att bli bäst.

Lyft en tränare på Allstars som det sällan skrivs om.

Jag tar gärna två, Joakim Karlsson & Dan Karlsson!

Vem är ”jokern” på Allstars?

There can only be one Reza Maddog Madadi (skratt).

Vem är ”Hjärter kung” på Allstars?

Eftersom ett kort har två huvuden skulle jag säga två, Alexander Gustafsson och Ilir Latifi.

Vem är ”Hjärter dam” på Allstars?

Jag kanske? Ibland känner man sig som gymmets ”morsa”.

När klubben kritiseras, hur mycket bryr sig folk om det eller kör man bara på?

Man kör på och tränar & fokuserar hårdare och bättre, utan oss hade inte det funnits något att skriva om eller något att mata alla MMA internet troll med – så med andra ord matar vi alla vi kan och det är väl bara generöst?

Jeppe5

Hur skulle du beskriva stämningen på klubben?

Fantastisk! Vi har ju allt från den klassiska motionären till fighters i den mest prominenta MMA-ligan i världen UFC och den saliga blandningen skapar en grym atmosfär trots olikheter. Här är alla välkomna.

 

Cruise och Jeppe

En vanlig dag på din förra klubb så stod du och jobbade då en viss filmstjärna dök ner och sa hej. Berätta.

Heh ja jag stod och hade avslutning och gradering för en av barngrupperna och Tom Cruise gled in med 3-4 livvakter. Eftersom Jag växte upp med hans filmer så rätt surrealistiskt men coolt. Han tog foto med alla, signerade alla diplom, hade dialoger med alla, han var proffsig och trevlig. Han var ju där och hälsa på min vän och ägaren Dragomir Mrsic som hade spelat in film med honom!

Avslutningsvis, vill du tillägga något så gör gärna det.

Ha ett fint träningsår och välkomna förbi Allstars!
Sen vill jag bara tillägga att skolgymnastiken är katastrof och en skam för alla som vet någonting om träning.

HUR kan barn & ungdomar fortfarande spendera 70-90% av lektionerna med bollspel och sedan få närvaro även om dem sitter med jeansen och tittar på.

Folk har snackat om barns utveckling och att höja skolan men det enda dem gjort är att fortsätta segrera barn och ungdomar som har ett kraftigt behov av fysisk stimulation i den IT-värld vi lever.

Så mitt längsta mellersta finger går ut till er ansvariga för dagens skolgymnastik.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer