Nyhet

Några ord om helgens MMA

Ny vecka och det blir nu lite av en paus från allting vad MMA heter (eller i alla fall UFC) då UFC först återkommer 30onde januari med UFC Fight Night 82.

Helgen som var nu var dock fylld av bra MMA på högsta tänkbara nivån och vi fick bland annat se svenske Ilir Latifi återigen göra saken kort med sin motståndare. Ilir Latifi lär nu onekligen kliva upp lite till på världsrankingen. Han har nu vunnit fyra av sina senaste fem matcher i UFC och alla dessa vinster har kommit i första ronden. Ilir åkte ner från UFC:s topp 15-ranking efter förlusten mot Jan Blachowicz (som nu har 15onde platsen). Frågan om segern över Sean O’connel kommer leda till att Ilir kliver upp så mycket, men med två så dominanta segrar i rad kommer han med allting att döma få möta någon högt rankad i nästa fight. En fighter som Shogun eller för den delen Jimi Manuwa (trots att Ilir och han tränat ihop då Ilir tränade på Allstars) skulle vara bra motståndare. Patrick Cummins, som likt Ilir är en skicklig brottare, skulle också vara en rimlig motståndare för Ilir. Oavsett vad så är det nu som så att Ilir ökat värde på sin ”aktie” i världsrankingen.

Ilir_segrar

Cyborg visade att hon är bäst i världen i sin viktklass genom att slå ut sin motståndare i Invicta. Livia Souza behöll även hon sitt bälte och gjorde så att DeAnna Bennett fick sin första förlust.

På söndagsnattens UFC-kort fick vi se Pettis förlora ett domslut mot Eddie Alvarez vilket kändes rättvist.

Dominick Cruz seger över TJ Dillashaw varmed liten marginal. Jag ansåg inte riktigt att det var så liten marginal som våra svenska kommentatorer (där Nico Musoke briljerade med utmärkt verbal förmåga och driv, har en ny svensk kommentatorsstjärna blivit född månne?) ansåg.

Ilir_Sean_seger

Tim Boetsch blev utslagen av Ed Herman och det lär innebära att Boetsch därmed kommer få lämna UFC. Mycket tyder på det i alla fall.
Ed Herman visade att han hör hemma i Lätt tungvikt. Det många sällan tar upp är det faktum att Herman faktiskt, en gång i tiden slagit Glover.

Ilir_Latifi_teamIlir och hans team på plats i USA, på plats och med som coach var även Marcus ”Conan” Silveira från American Top Team (som ej är med på bilden).

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer