Nyhet

Kovalev tänker skicka Pascal i pension

Den 30:e januari smäller det till ordentligt inom den lätta tungvikten, och det som åsyftas är givetvis returmötet mellan viktklassens store skräck, den regerande världsmästare Sergey ”Krusher” Kovalev, och revanschsugne Jean Pascal – som återigen kommer att åtnjuta hemmafördel i Bell Centre, Montreal.

I det första mötet var det Kovalev (28-0-1, 25KO) som stod som segrare via knockout i åttonde ronden, efter en väldigt underhållande drabbning, där ”Krushers” slagstyrka till slut blev den avgörande faktorn. Men den obesegrade ryssen vill – det förra resultatet till trots – inte att 33-årige Pascal (30-3-1, 17KO) ska komma undan lika lindrigt denna gången.

”Jag skulle vilja förstöra honom som boxare. För evigt.” sade Kovalev till Fighthub.TV

”I den första fajten gjorde jag en del misstag. Men nu har jag ordnat till dem, och denna fajten kommer att bli mycket intressantare.”

Kovalev har vunnit 25 av sina totalt 29 matcher som professionell via knockout, och ses av många som en av boxningsvärldens mest fruktade att möta just nu. Men Pascal har ett äss i rockärmen i form av sin nye tränare, den legendariske Freddi Roach. Ett samarbete som Pascal tror kommer att bära frukt i returmötet mot ”Krossaren” från Kopyesk.

”Vi kommer inte använda oss av samma taktik.” sade Pascal, som av Ring Magazine ses som den fjärde bästa i viktklassen efter Kovalev, Hopkins och Stevenson.

”Så jag vet att det kommer att bli annorlunda, det kommer att bli en helt annan fajt.”

jean pascal
Foto: Boxingtipster.com

”Froch är den jag mött som slagit hårdast. Men Kovalev är utan tvekan nummer två.” – Jean Pascal

Fransk-kanadensaren med Haitiska rötter valde också att ge sin motståndare positiv kritik, och erkände Kovalevs beryktade styrka vilket han – som bekant – själv fick känna på under deras första möte.

”Froch är den jag mött som slagit hårdast. Men Kovalev är utan tvekan nummer två.”

Pascal stod på toppen av sin karriär när han som underdog besegrade Chad Dawson 2010, och därmed erövrade WBC:s titel i divisionen. Och Roach tror och hoppas på en ny skräll i Bell Centre om knappa tre veckor.

”Jag förväntar mig att Pascal kommer att boxas sin livs fajt denna gången… Det vore givetvis en enorm bedrift att slå Kovalev, men vi tänker bevisa att vi är smartare.” sade Roach

 

Foto: HBO.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer