Nyhet

Ben Askren kommenterar ONE Championships nya viktregler

ONE Championship har nyligen förändrat sina regler kring viktklasser på ett närmast banbrytande vis. Nu har fightern Ben Askren kommenterat de nya reglerna och vad det troligen faktiskt kommer innebära i praktiken.

 

 

ONE Championships nya regler för viktklasser och viktnedgång är banbrytande.

Reglerna:

Tre veckor innan en gala ska alla fighters ha rätt vikt för viktklassen.

Under träningslägret ska vikt föras in online via ett system och med jämna mellanrum kommer det undersökas om vikten verkligen stämmer.

När en fighter anländer till fight week ska fighters vägas in och ett urinprov tas för undersökning. 

En fighter som inte klarat vikten inför match eller är uttorkad kommer inte få tävla. 

Invägningar sker kontinuerligt under fight week. 

Timmarna innan match görs ett speciellt urintest för att se att en fighter inte är uttorkad. Om de är det så får de inte gå match. 

vikt

Fightern Ben Askren kommenterar nu de nya reglerna såhär:

Under my understanding, pretty much everybody is moving up a weight. I was even talking to my teammates. They were like, ’Who are you going to fight at 185?’ I don’t understand the issue. I’m fighting guys my size.

If the UFC did that, people would follow course just like they did with USADA testing. It might be a little harder, but at the end of the day once fighters do it a couple times and they realize they’re fighting someone their size and they don’t have to do a severe dehydration, they’re gonna like it. It’s safer, it’s healthier. It’s better all around for the fighters.

The worst 24- to 36-hour period of my whole camp, the part I like the least is the part where I’ve gotta cut 13 to 15 pounds of water weight. And now you’re telling me I don’t have to do that anymore. That’s not a punishment to me. I wasn’t saying, ’Shoot, I was really looking forward to that.

People are stubborn and sometimes even if change is good people will always oppose change. It’s good for us. We’re going to fight people our own size.

All fighting is going to make a move this way at some point. I don’t know what’s going to happen or how it’s going to happen or how they’re going to enforce it. But everyone is going to be taking a look at this and doing something like this.

 

Dessa nya regler har uppkommit efter det att en fighter som täv ladeför ONE dessvärre omkom på grund av viktminskningen inför match. Frågan är om UFC någon gång kommer införa sådana här regler?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer