Pacquiao – Bradley III bekräftad till 9/4 i Las Vegas

Top Ranks Bob Arum har bekräftat att Manny Pacquiao, för tredje gången i karriären, kommer att ställas mot den amerikanska ökenstormen Timothy Bradley. Ett val som, utan tvekan, gör en hel del boxningsfans besvikna.

Enligt Arum fanns det för Pacquiao och hans team i princip tre motståndare att välja från. Och förutom Bradley, var alternativen Terence Crawford och Amir Khan.

Att Crawford (27-0, 19KO) gick bort är förståeligt ur ett ekonomiskt perspektiv. Crawford må vara en obesegrad titelhållare, men den 28-årige amerikanen är ett oprövat och osäkert kort i PPV-sammanhang. Men ändå, skulle det inte vara roligare än att se ett tredje möte mot ”Desert Storm”?

En matchning mot Khan (31-3, 19KO) däremot skulle nog sälja desto bättre. Den 29-årige britten är redan ett stort namn inom sporten, och då Khan är en före detta stallkamrat och sparringpartner till ”Pac-Man” bidrar det till lite hederlig, gammal rivalitet – ett perfekt upplägg för eventuellt trash-talk. Silvermedaljören från Aten-OS är dessutom en boxare med en otroligt hög högsta-nivå, och vars snabbhet bara överträffas av hans vårdslöshet. Ett underhållande alternativ, eller hur?

Getty Images
Getty Images

Amir Khan – ett solklart roligare alternativ än Timothy Bradley?

Själv tycker jag att tjusningen mellan Pacquiao och Bradley försvann när filippinen för ett och ett halvt år sedan plockade hem en relativt trygg poängseger. En seger som innebar att det kontroversiella beslut som skänkte Bradley vinsten 2012 var revanscherat. De flesta känner nog fortfarande oavsett officiella siffror att ”Pac-Man” har ett 2-0 överläge mot amerikanen, och att ett tredje möte är helt omotiverat.

Så istället för att bjuda oss fans på något nytt, väljer alltså Top Rank att ta det säkra för det osäkra. Ett faktum som känns lite trist, inte minst med tanke på att det kan vara Pacquiaos sista fajt!

Med detta sagt, är det fortfarande en match mellan två av världens bästa welterviktare, och bör således inte missas.

 

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer