Nyhet

Sverige ansöker om jujutsu-VM

Sveriges jujutsulandslag har levererat med besked de senaste åren. Frukten av detta har resulterat i att man nu ansöker om att få bli värdnation för världsmästerskapen 2018.

Ansökan kommer officiellt att läggas fram under junior-VM i Madrid 2016 men faktum är redan klart – Sverige ansöker om att få arrangera jujutsu-VM om två år. Sverige som länge varit en framgångsrik nation inom jujutsun arrangerade senast EM för juniorer för drygt två år sedan och nu hoppas bland annat förbundskaptenen Michael Kuntz att ett VM-arrangemang blir nästa uppdrag.

”Vi arrangerade junior-EM i Lund för snart två år sedan och fick väldigt goda vitsord då för vårt arrangemang, dessutom skulle VM 2018 vara ett slags tioårsjubileum. Senast vi hade ett VM i Sverige var 2008. Och så fyller svensk jujutsu 110 år 2018, så det finns mycket att fira”.

Om VM-skeppet seglar i hamn så pratar vi om totalt 700 deltagare och drygt 50 länder som får packa väskorna hit till kalla norden. Det blir med andra ord ett rejält arrangemang där Kuntz tror att Sveriges chanser på medalj är stora, kanske större än idag. Något som han kommenterat till Budokampsports Jonathan Broberg.

”Till VM 2018 kommer många av våra nuvarande stjärnor att vara på toppen av sina karriärer, och jag tror vi har chans att vara bland världens tre bästa länder 2018”.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer