Amnah Chehade tog femte SM-guldet

Hon är bara 20 år men har hunnit samla på sig en medaljhög som går att stapla en bra bit. Och nu har Amnah Chehade, återigen, erövrat titeln som Sverige-etta och snart stundar ett nordisk mästerskap.

Ung men lovande. Så kan man sammanfatta Amnah Chehades frammarsch inom taekwondon och under SM 2015 tog hon återigen ett guld. Medaljen blev hennes femte SM-vinst och snart stundar ett NM för dörren.

”Det känns verkligen riktigt bra att vinna ett till SM-guld. Kommer aldrig tröttna på att vinna SM-guld, det är lika kul varje gång, säger Amnah till Fighter Magazine”.

Sporten har hon utövat sedan barnsben och under de elva aktiva åren har hon kunnat titulera sig som nummer ett under de flesta utav dem. Med hennes senaste medalj så har hon en imponerande samling bestående av fem SM-guld och tre SM-silver, varav två utav dem är seniorguld. Dessutom har hon två juniorguld och ett juniorsilver från NM samt ett EM-brons.

Hur långt denna tjej kan gå kan nog ingen förutom Amnah Chehade själv svara på som just nu förbereder sig för de nordiska mästerskapen i januari. Kanske blir det ännu ett guld till samlingen.

”Jag tror att mina chanser är väldigt bra till Nordiska mästerskapet. Jag tränar hårt och kämpar verkligen. Med 10 tränings pass i veckan och med mitt vinnar huvud så hoppas jag verkligen på ett NM-guld vilket jag tror det kommer bli”, avslutar hon.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer