Nyhet

Yigit: Jag vet inte hur man tränar mindre än hårdast

Kampsportsdelegationen har glädjande nog beviljat Team Sauerlands ansökningar gällande matchningarna mellan Anthony Yigit och DeMarcus Corley, samt mellan Otto Wallin och Samir Kurtagic. Detta efter att matchlängden förkortats med två ronder i respektive fajt. Trots all uppståndelse, säger sig stockholmsboxaren Yigit vara mer redo än någonsin.

”Det ser ut som att jag får boxas åtta ronder istället för tio, men det har inte påverkat min uppladdning, för jag vet inte hur man tränar mindre än hårdast. Så jag har kört på i samma fart…” sade Yigit (15-0-1, 6KO) till Fightermag

”…och jag hoppas att få bjuda på ännu en uppvisning när jag äntrar ringen den nittonde!”

Den obesegrade 24-åringen från Farsta är onekligen en av de färgstarkaste boxarna inom Team Sauerland idag, och en riktig publikfavorit trots den relativt låga knockout-ration. Yigit boxas med elegans och hög slagfrekvens, med vilken han gärna överrumplar sina motståndare (även om det ibland lämnar luckor i den egna defensiven). Men det kommande motståndet i 41-årige amerikanen DeMarcus Corley (42-25-1, 25KO) har mött de bästa och sett det mesta i ringen, och kommer med största sannolikhet inte att låta sig överraskas av något när de bägge drabbar samman om tio dagar.

Med anledning av detta kan man fundera på om det är en annorlunda uppladdning som gäller inför ett möte med en såpass rutinerad boxare som Corley, som flertalet gånger ställts mot viktklassens absoluta elit (Mayweather, Judah, Cotto m.fl), i jämförelse med exempelvis den desto anonymare Chaquib Fadli – som var den senaste att falla offer för svensken. Och visst är det en viss skillnad, men Yigit fastslår att det viktigaste av allt,

är den egna boxningen.

”Jodå, upplägget ändras efter varje ny motståndare man möter, men jag försöker hålla mig till min rutin och göra det jag alltid gör i mina uppladdningar inför mina matcher, och mer fokusera på min boxning och lita på det jag gör med min tränare.”

”Jag har faktiskt inte tittat så mycket alls på Corley, mer än att se hans mönster i hans boxning. Jag känner att jag har en bra bild över hur han rör sig och slår, så nu är taktiken klar.”

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer