Nyhet

Yigit och Wallins matcher 19/12 i fara

Rykten gör gällande att den svenska kampsportsdelegationen inte godkänner Team Sauerlands ansökan om matcherna mellan stockholmsboxaren Anthony Yigit och amerikanen DeMarcus Corley, samt mellan norrlands stolthet Otto Wallin och serben Samir Kurtagic. Bägge matcherna var ämnade att gå av stapeln på underkortet till Skoglund – Edwards i Nyköping den 19:e december.

Det är via den danska sidan knock-out.dk som undertecknad fått nys om att de två ovannämnda matchernas ansökan till galan ”The World Awaits” kommer att avslås, och enligt en av kommentarerna till artikeln är det av följande anledningar beslutet tagits;

”Kampsportsdelegationen anser, utifrån utvärderingen av boxarna, att Anthony Yigit befinner sig på en mycket högre nivå än DeMarcus Corley…

”Vid en sammenvägd bedömning, finner delegationen, att Anthony Yigit och DeMarcus Corley inte kan anses som jämbördiga…”

Angående kampen mellan Otto Wallin och Samir Kurtagic, så ”anser delegationen, att boxarna inte har förutsättningar att genomföra en så lång match som 24 minuter.”

Ett väldigt tråkigt besked inte bara för boxarna, utan också för oss fans som såg fram emot ett fullspäckat underkort med svenska framtidslöften.

På tal om framtidslöften så kan vi i alla fall med glädje konstatera att publikfavoriten Oscar Ahlin kommer att matchas mot ryssen Varazdat Chernikov, då kampsportsdelegationen valde att godkänna deras planerade åttarondare.

 

FOTO: Lasse Jansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer