Nyhet

Laurén inför titelförsvaret: ”Mina slag kommer att göra Retzke knäsvag”

WBC:s titelhållare i super weltervikt Mikaela Laurén är minst sagt taggad inför titelförsvaret i Västerås den 28:e november. Fightermag tog chansen att ställa lite frågor till vår världsmästarinna om den kommande fajten mot tyskan Jennifer Retzke, om rivaliteten mellan Laurén och Svensson m.m.!


Din näste motståndare, tyskan Jennifer Retzke, vad ser ni för styrkor respektive svagheter hos henne – och hur kommer ni isåfall att använda den kunskapen för att vinna?

– Retzke är en rutinerad motståndare som har gått hela åtta stycken VM-fighter. Hon har innehaft flera olika titlar och har bland annat varit IBF-mästare. Hon har aldrig blivit stoppad utan har gått full distans i alla matcher, så det är en riktig tuffing. Hon är teknisk och en riktig krigare men hon saknar den där extra finessen och styrkan. Hon har aldrig mött en så stark boxare som mig, så jag tror att hon kommer bli överraskad av min styrka, både fysiskt och psykiskt. Jag tror att kraften i mina slag kommer att göra henne osäker och knäsvag. Min plan är att ligga på från första ronden och se till att hon inte orkar alla tio ronder utan faller ihop rond sex.

Du ådrog dig en bicepsskada tidigare under träningslägret, är det något som fortfarande stör din uppladdning med sparring och all påfrestning det innebär? Kommer vi att få se en hundraprocentig Laurén äntra ringen den 28:e?

– Min bicepsskada påverkade mig väldigt mycket under fem hela veckor och oroade mig något enormt. Det var nog dock värre för mig psykiskt än fysiskt att inte kunna köra fullt ut, och jag tvivlade ett tag på att den skulle hinna bli bra innan matchen. Idag är den dock fullt återhämtad och med facit i handen så tror jag att det kanske bara gjorde mig gott att dra ner lite på träningen i några veckor. Om det är något jag har problem med så är det inte att träna tillräckligt, utan istället att låta min kropp återhämta sig då jag ofta tränar lite för mycket för mitt bästa. På grund av skadan och en långdragen förkylning så känner jag mig nu istället ”hungrigare och mer taggad” än någonsin, och träningen har gått otroligt bra sista veckan, så ni kommer att få se en bättre Laurén än någonsin i ringen den 28.e.

I din personliga dokumentärserie ”Den dömda världsmästaren” förekommer det en del trashtalking mellan dig och andra svenska boxare. Ser du någon möjlighet till en helsvensk uppgörelse mellan exempelvis dig och Klara Svensson eller Maria Lindberg?

– Maria Lindberg kommer jag aldrig att möta i ringen på grund av hennes tidigare hjärnskada (licensproblem, undertecknads anm.) men Klara Svensson ska inte komma undan. Hon kan kalla sig för ”The Swedish princess” hur mycket hon vill, men jag kan inte vänta på att visa vem som är Sveriges boxningsdrottning, haha. Om hon nu vågar kliva upp i ringen mot mig vill säga. Jag tvivlar på det, men kommer att kriga för ett sverigemöte oss emellan och tror även att resten av Sverige längtar efter den matchen.

Du och Retzke har en sak gemensamt, att ni bägge fallit offer för ”boxningens drottning”, den obesegrade norskan Cecilia Braekhus. Om du vinner mot Retzke, är det ett skandinaviskt derby och en eventuell revansch mot Braekhus som står på tur för dig då? Och är det den matchen du mest av allt vill ha?

– Ja! En returmatch mot Braekhus är nummer ett på min önskelista. Jag är så redo för den matchen, men det ska vara med rätt förutsättningar. Det ska vara rätt vikt och med god tids förberedelse, så att jag kan visa vem som är ”storebror” Sverige och Norge emellan. Jag önskar mest av allt att vi kan få till en match i Sverige och inte på hennes hemmaplan i Tyskland eller Norge, men vilket som så kommer hon att få sin livs chock när det väl smäller.

Jag är inte alls samma tjej som hon mötte för fem år sedan. Idag har jag gått nästan 30 proffsmatcher, är starkare, snabbare, mer teknisk och framför allt mer taktisk och redo mentalt för att ta mig an henne och visa att ingen är oslagbar. Jag längtar efter denna dag och hoppas att vi kan bjuda på årets mest spännande kvinnomatch under 2016.

Du coachas utav av en de mest meriterade och erfarna tränarna inom boxningssverige, Leffe Carlsson. Vad är det som gör honom så bra?

– Leffe är Sveriges mest rutinerade tränare med över 50 års rutin i ringen. Han har ett sånt otroligt lugn och så positiv energi som bara strålar runt honom och smittar av sig. Men jag har utöver honom ytterligare fyra fantastiska tränare som alla bidrar med sitt. Jag älskar dom alla och hade aldrig varit där jag är idag utan just Leffe Carlsson, men även min trygghet Stefan Fernström som varit vid min sida i fyra år, fantastiska Serhan Erdal som fått mig att lyfta mig något enormt sista året och mina nya Västeråstränare Alexander Wennersten och Chris Wehbi som även dom ger otroligt positiv energi konstant nya tips och tricks.

Ett bättre team än jag har är omöjligt att få och jag är lyckligt lottad. Jag har aldrig älskat boxning så mycket som jag gör nu och tack vare dom alla har jag lyft mig till en helt annan nivå.

Jag tackar så hemskt mycket för din tid, Mikaela, och önskar dig ett stort lycka till i försvaret av din titel!

– Tack så mycket!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer