Nyhet

Ida Lundblad föll i kvarten med 2-0

Tasheena Bugar blev numret för stort för Ida Lundblad, när hon förlorade sin kvartfinalmatch under Queen’s Cup. ”Så surt att förlora”, säger Ida efter sin match.

Det har varit en hektisk tid för landslandsboxaren. Innan Queen’s cup så tävlade Elitidrottsstipendiaten i Schweiz mot en av landets absolut bästa boxare i 64-kilosklassen. Ett möte som hon vann med 3-0. Kort efter segern så fick Ida packa väskan igen, för att resa hem till Sverige för att packa om och sedan fara vidare till Tyskland och Queen’s Cup, som inleddes under onsdagen.

Där vägde hon in, tillsammans med 14 andra boxare, i viktklassen 60kg och tog sig till avancemang men tyvärr inte hela vägen fram till final. Ida besegrades i kvartsfinalen av hemmafavoriten Tasheena Bugar som vann matchen med 2-0.

Jag visste från start att det aldrig är lätt att möta en segertippad hemmaboxare. Jag gjorde en mycket bra match och kände att jag förde matchen. Tre av ronderna var ”mina”, sedan var det en rond som kanske var lite mer jämn. Så surt att förlora, säger Ida till Västgötabladet.

Foto: Svenska Boxningsförbundet

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer