Golovkin visade Lemieux var skåpet skulle stå – vann på TKO

I en match som levde upp till de högt ställda förväntningarna var det den obeveklige Gennady Golovkin som gick segrande ur striden mot David Lemieux.

Lemieux stod emot väl under de inledande ronderna av fajten, men det märktes ändå tydligt att det var Golovkin som genom jabben och sin tekniska överlägsenhet tycktes kontrollera händelserna innanför repen. Som väntat försökte 26-åringen från Montréal att hitta en lucka för sin tunga höger i försvaret hos den obesegrade kazaken – ett åtagande som visade sig vara lättare sagt än gjort.

I femte rond tändes dock ett litet hopp hos Lemieux efter ett par fina träffar, men ”Triple G” – som aldrig blivit nedslagen – sög upp kanadensarens smällar och skickade honom till kanvasen med ett kroppsslag sent in i ronden. Golovkin visade därefter, precis som han gjort tidigare i karriären, stort prov på kyla genom att tålmodigt nöta ned sin motståndare.

I sjätte och sjunde ronden avlöste de tunga slagen från Golovkin varandra, och när den hårt utsatte Lemieux i mitten av åttonde ronden återigen var ute på hal is, bestämde sig ringdomare Steve Willis för att avsluta spektaklet.

Segern var Golovkins 34:e i ordningen på lika många matcher, där inte mindre än 31(!) kommit via knockout. I och med vinsten enar han också IBF:s och WBA:s titlar i mellanviktsdivisionen, men viktigast av allt är dock att vägen nu ligger öppen för en framtida batalj mot vinnaren i mötet mellan två andra, glödheta namn i divisionen; Mexikos stolthet Saúl ”Canelo” Álvarez och Puerto Ricos dito, Miguel Cotto.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer