Nyhet

VM-brons i Kyokushin för Jonas Rosin

Kyokushin World Union höll för en tid sen sitt världsmästerskap i Kyokushin Knockdown i den svåruttalade ryska staden Chabarovsk. Där lyckades den 19-åriga Jonas Rosin från Gävle kamma hem bronspengen.

 

Den svenske representanten Jonas Rosin bjöds in till mästerskapet som regerande IFK U-21 världsmästare i viktklassen -80kg. Väl på plats i Ryssland tog sig Rosin förbi det lettiska, iranska och bulgariska motståndet för att sedan mycket beklagligt förlora mot Japan i semifinalen. Men trots förlusten ledde hans prestationer honom ändå till en tredjeplats. Efteråt var Rosins glädje något uppdämd, något han kommenterar till sitt förbund.

Hade någon sagt innan tävlingen att jag skulle placera mig på en tredjeplats i Kyokushin-VM hade jag inte trott på dem, men nu när jag kände att det var så jämt i semifinalen är jag ändå besviken på mig själv då jag var så nära finalen!”

Foto: Karateförbundet

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer