Nyhet

Isa Tidblad Keskikangas proffsdebuterar!

På lördag smäller det. Då möter ett av Sveriges största thaiboxningsnamn amatörvärldsmästarinnan Kelsey Andries i svenskans efterlängtade proffsdebut.

2014 var tveklöst Isa Tidblad Keskikangas år då hon skördade framgångar av sällan skådat slag. VM-guld, EM-guld och NM-guld. Och nu är det dags för nästa steg på resan som redan ser tveklöst framgångsrik ut. Tränaren Henrik Nässén är positiv till proffssatsningen och beskriver Isa som mer än redo i en intervju med budokampsport.

Det känns jättebra att Isa tar det här steget. Målet med proffssatningen är att hon ska bli WMC-världsmästarinna.

Motståndet står den regerande amatör-världsmästarinnan Kelsey Andries för. En tjej som även hon radat upp imponerande resultat under 2014 då hon kan titulera sig som TBA Muay Thai Classic Tournament Champion, IFMA World Champion i -67kg och WKA North American Tournament Champion.

Vi vet att hon (Andries) är både stark och kvick och att hon är southpaw, vilket gör att vi kommer lägga upp taktiken lite efter det. Jag skulle gärna se att Isa får in några tidiga hårda träffar så att hon sätter sig i respekt.

Mötet mellan de båda meriterade och talangfulla tjejerna kommer att äga rum i Calgary i Kanada, där de båda kommer att göra officiell proffsdebut.

 

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer