Nyhet

Juice och slagsmål i samma låda

I Nordisk Tonefilms gamla biograf på Katarinavägen byggs det för fullt. Sandsäckar och boxhandskar ska snart samsas med äppellådor och fänkål när två succékoncept slås ihop och öppnar boxningsgym och juicebar under samma tak vid Slussen.

Bakom satsningen står Juiceverket tillsammans med två av killarna bakom Odenplan Fightgym. Nu möts de båda hälsokoncepten under samma tak med det nystartade Fightbox – slagsmålsklubb och hälsocenter.

­- Vi har på något sätt alltid associerat oss med en ruff boxningsklubb och har länge tyckt att Juiceverket skulle passa bra in i en träningskontext, säger Andreas Wilson, en av grundarna av Juiceverket.

Bitarna föll på plats vid ett möte med träningsinnovatörerna Emil Leonardi och André Bånghäll, som med sina kreativa och nyskapande cirkelfysklasser skapat en egen cirkelfysstil som attraherar en bred målgrupp.

Fightgym för alla

Med tre världsmästerskap i thaiboxning och en nordisk mästartitel i ryggen har André Bånghäll sett flera klubbar med dålig attityd gentemot nybörjare.

– Många klubbar är väldigt fokuserade på att producera tävlingsvinnare och en liten krets får ofta all uppmärksamhet. Det sättet går rakt emot vår filosofi med Fightbox. Här är alla välkomna oavsett nivå eller förkunskaper. Detta eftersom övningarna från kampsporten är ovärderliga och man ska inte behöva vara rädd att få stryk i ringen bara för att man vill hålla formen.

Fightbox vill ta ett stort kliv från machokulturen som finns på många kampsportsklubbar.

– Vi vill istället erbjuda en plats där man känner sig hemma, peppar varandra och tränar tillsammans, men framför allt ska det vara roligt att träna hos oss. Vår ambition är att skapa ett nytänkande fightgym som det inte känns obehagligt att gå till, säger André Bånghäll.

Fokus på Fightbox blir cirkelträning på alla nivåer med inspiration från thaiboxning och andra kampsporter. Men det finns även möjlighet att träna såväl yogaklasser som renodlad thaiboxning, sparring, personlig träning och egen tid med boxningssäckarna.

Medlemskap med mat och dryck från Juiceverket

Några av medlemskapen på Fightbox inkluderar, förutom tillgång till gymmet och klasserna, även mat och dryck från Juiceverket, vilket enligt Andreas Wilsson är en tidssparare.

– Träningen maximeras under kort tid och det bästa med att ha Juiceverket i samma lokal är att man hinner kombinera både lunch och träning på samma ställe.

Träna till DJ

Ytterligare ett element som förenar de båda koncepten är kärleken till musiken. På Fightbox kommer musiken få stort utrymme och man har redan bokat upp ett flertal favorit-DJs till vissa träningspass.

– Det adderar en helt annan dimension till träningen att kämpa till live-DJ och förhoppningsvis kan det bli det ett skönt häng och lite mingel efter de sista klasserna för dagen, säger André Bånghäll.

FAKTA OM

Fightbox
Öppnar 16 oktober. Fightbox är en slagsmålsklubb och hälsocenter som erbjuder funktionell cirkelträning med redskap (HIIT), FightFys, muay thai, Caveman och yoga och i kombination med Juiceverkets kreativa juicedrinkar, smoothies och sallader skapas en ny mötesplats för tränings- och hälsointresserade vid Slussen.

Juiceverket

Juiceverket har sedan öppningen av sin första bar för fyra år sedan fortsatt att ta stockholmspubliken med storm. De fyra bartenders som står bakom konceptet som varit drivande i att ta juicetrenden till Sverige har i rask takt öppnat fem alkoholfria barer i Stockholm.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer