Nyhet

Efter vinsten över Duhaupas: WBC beordrar Wilder att möta Povetkin

Den amerikanske tungviktsmästaren Deontay Wilder försvarade sin titel med bravur i lördags, när han inför drygt 8,400 fans i Birmingham, Alabama besegrade den tuffe fransmannen Johann Duhaupas via teknisk knockout i den elfte ronden. Duapas försökte så gott han kunde att komma in på insidan av ”Bronze Bomber”, men utan att få resultat. Wilder (35-0,34KO) vann …

Den amerikanske tungviktsmästaren Deontay Wilder försvarade sin titel med bravur i lördags, när han inför drygt 8,400 fans i Birmingham, Alabama besegrade den tuffe fransmannen Johann Duhaupas via teknisk knockout i den elfte ronden. Duapas försökte så gott han kunde att komma in på insidan av ”Bronze Bomber”, men utan att få resultat. Wilder (35-0,34KO) vann i stort sett varje rond fram till stoppet, och att matchen överhuvudtaget gick så långt som den gjorde var en direkt följd av Johanns stryktåliga haka – snarare än Wilders brist på slagstyrka.

”Han har en sjuhelsikes haka…” sade titelhållaren efter matchen. ”…jag förstår varför han aldrig tidigare blivit stoppad.”
Huruvida Wilder kan hävda sig bland viktklassens övriga toppboxare lär vi förhoppningsvis få svar på nästa år, då det nu står klart att WBC beordrar Wilder att möta ryssen Alexander Povetkin om organisationens bälte (förutsatt att Povetkin slår polacken Mariusz Wach den 4:e november). Povetkin (29-1,21KO), vars enda förlust kommit mot självaste Wladimir Klitschko, har ett imponerande år bakom sig med knockout-segrar över Manuel Charr, Carlos Takam och senast i raden; Mike Perez.
Ryssen kommer med all säkerhet att bli Wilders tuffaste test hittills, men övertaget i såväl längd som räckvidd för amerikanen kan mycket väl leda till en form av repris av Povetkins förlust mot Klitschko. Å andra sidan har 36-åringen från Kursk varit en del av tungviktseliten i över fem år nu, till skillnad från Wilder vars kampanj – titeln till trots – bara tycks ha börjat.
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer