Nyhet

IRFA 9: Vinnaren Kutateladze – ”Tollefsen har ett hårt huvud”

Trots att det i slutändan endast blev två proffsmatcher så höll de båda avslutande fighterna på IRFA högt underhållningsvärde. I matchen mellan Kutateladze och Tollefsen gick avgörandet till domarbordets poängkort. Många trodde nog att matchen skulle sluta tidigt efter att Guram Kutateladze skickat iväg en hög spark som träffade Joachim Tollefsen i huvudet, redan i den …

Många trodde nog att matchen skulle sluta tidigt efter att Guram Kutateladze skickat iväg en hög spark som träffade Joachim Tollefsen i huvudet, redan i den första ronden. Men norsken fortsatte att se pigg ut och etablerade snabbt ett försvar mot svensk-georgiern och matchen fortskred. Guram, från sidan coachad av Redlines Akira Corassani, kände sig aldrig riktigt skakad under matchen och när vinnarresultatet presenterades, via ett enhälligt domslut, fick Fighter Magazine sig en pratstund med vinnaren som kändes lugn och balanserad efter sitt möte.

– Idag kände jag att jag kunde kontrollera matchen hela tiden, det kändes lugnt hela vägen. Efter tredje ronden kände jag att det var jag som skulle vinna, jag var den som var mest dominant idag. Tollefsen var en tuff motståndare, absolut, han har ett hårt huvud.

På frågan vad det var som bar hem segern, denna gång, så svarar Kutateladze att han egentligen inte vet. Att det som alla matcher såklart handlar om dagsform och förberedelser som sträcker sig över en väldigt lång tid.

– Det är många grejer samtidigt. Kanske har jag tränat hårdare, kanske är jag mer lycklig, mer teknisk eller har bättre kondition. Det är hundra grejer som kan vara avgörande på vågen. Men ikväll vann jag och jag hoppas att det fortsätter så, avslutar han.

Guram Kutateladze besgrade alltså Joachim Tollefsen via ett enhälligt domslut.

 

Foto: ERIC JOHANSSON

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer