Nyhet

IRFA 9: Håkon Foss besegrar Zebastian Kadestam

Det var en match som redan inför mötet var väldigt laddat. Med en svensk hemvändare och en segerhungrig norsk, som inte gått match på 18 månader. När rondklockan tillslut ljöd var det efter ett delat domslut som huvudmatchens seger tilldömdes till bortafightern, Håkon Foss.

Matchen mellan Håkon Foss och Zebaztian Kadestam fick Solnahallen att koka i en match där båda fighters efter matchens slut såg utpumpade ut. Mötet dem emellan bjöd på varierad positionering där både deras stående fighting och submissionkunskaper sattes på prov. Men kalaset skulle få avslutas efter full tid via ett delat domslut. Ett domslut som tilldömdes norsken med siffrorna: 29-28, 28-29 och 29-27. Efter matchen träffade vi en känslofylld Håkon Foss.

– Jag är så lycklig men man har inte hunnit smälta det än. Det var en sån jävla tuff match, säger Håkon.

Håkon beskriver att vinsten inte bara är positiv för hans siffror utan att det också är en personlig seger och att det idag blev extra sentimentalt när han utropades som vinnare.

– Jag har haft mycket otur i min karriär och nu är det på tiden att det vänder. Jag har haft problem med skador, jag har tränat hårt varje dag sen jag gick match sist, vilket var 18 månader sen. Det ta på krafterna att jobba fulltid och träna fulltid och försöka få allting att gå ihop. Så, idag blev jag lite känslosam.

Han är dock inte sen att berömma sitt svenska motstånd och när han ger sig själv konstruktiv kritik så hade Foss önskat att han tidigare och mer distinkt hade styrt matchen men att Kadestam med sin begåvning och till viss del förhindrade det.

– Nu känner jag att den där djävulen som sitter inne i huvdet och säger att jag inte ska göra det här, den försvinner mer och mer för varje dag. Jag kan göra det här, det är det här jag är bra på, avslutar Foss.

Håkon Foss besegrade alltså Zebastian Kadestam via ett delat domslut.

 

Foto: ERIC JOHANSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer