Nyhet

UFC 191: Johnson vs Dodson rematch!

På lördag står flugvikts-bältet på spel och självklart är det Mighty Mouse som för sjunde gången försvarar det. Återigen står han mot magikern Dodson, som har varit det klart största hotet.

Demetrious Johnson är inte den typ av fighter som drar stora rubriker. Han är ingen trash-talker, inte heller någon flashig fighter. Han har till och med fått kritik för just detta: att han inte drar tittarsiffror. Men för alla som uppskattar tekniskt kunnande, är Mighty Mouse en fröjd att titta på.

Sedan han tog UFC-bältet i september 2012, har han fått försvara titeln sex gånger. I alla matcher utom en, har han mer eller mindre dominerat. Undantaget var matchen mot John Dodson, som hittills är den enda som riktigt kunnat mäta sig i oktogonen med Mighty Mouse. Precis likt Johnson, kommer Dodson in i matchen med bara segrar efter deras senaste möte.

Utöver titelmatchen kommer två före detta champions och tillika veteraner av sporten att kollidera: Frank Mir och Andrei Arlovski. Efter återkomsten till UFC har Arlovski visat att han fortfarande tillhör världseliten då han har tre raka segrar, sist mot Travis Browne. Frank Mir har också visat god form, med två Performance of the night-bonusar i sina två senaste matcher. Det återstår att se om ”gammal” fortfarande är äldst.

Vi kommer också att få se hur Anthony ”Rumble” Johnson har hanterat förlusten i titelmatchen mot Daniel Cormier. Det blir ett ganska stort hopp ned i rankningen för Johnson (#1), från titelmatch till Jimmy ”Posterboy” Manuwa (#7). Manuwa kan dock stoltsera med en enda förlust på sitt record, mot Alexander Gustafsson.

Kortet för UFC 191 i sin helhet:

UFC 191 Main Card

Demetrious Johnson vs. John Dodson

Frank Mir vs. Andrei Arlovski
Anthony Johnson vs. Jimi Manuwa
Jan Blachowicz vs. Corey Anderson
Paige VanZant vs. Alex Chambers

Prelims.

Paul Felder vs. Ross Pearson
John Lineker vs. Francisco Rivera
Jessica Andrade vs. Raquel Pennington
Clay Collard vs. Tiago Trator

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer