Nyhet

UFC släpper Bäckström

Det är nu klart att Luleåsonen Niklas Bäckström inte längre tillhör den högsta ligan i MMA. Vart detta kommer leda den unga svenskens karriär är ännu oklart.

Den självsäkra och kaxiga Bäckström har nu fått lämna UFC. Det uppdagades i John Goodens podcast under gårdagen (26 augusti). Under podcasten talade John och Niklas om allt mellan himmel och jord. Från Norrland till Tjetjenien. Sen kom nyheten. Efter att Gooden frågat Bäckström om han hade någon uppkommande match.

– I don’t know if I should tell you this, but since you ask, I will tell you. I actually just got cut from the UFC.

Men norrlänningen verkar ha tagit nyheten med ro och optimism. Han pratade om att det ingår i sporten och att det finns många fighters som har blivit släppta av UFC, för att sedan komma tillbaka och blir champions.

Efter succédebuten förra året mot Tom Niinimaki, så har det inte riktigt gått Bäckströms väg i UFC. En förlust på knock mot Mike Wilkinson och en på domslut mot Noad Lahat. Vad som händer nu för den unga fightern är oklart, men Niklas berättade att han först och främst vill ta tag i sin astma, som han nyligen fick reda på att han hade. Sen är det bara att utöka arsenalen och bli bättre.

Vi får se vart Bäckström tar vägen och förhoppningsvis ser vi honom i den högsta divisionen snart igen.

 

AV OSKAR DAHLGREN

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer