Nyhet

Femton år sedan K-1-legendens bortgång

När man pratar om ”de stora”, eller de rent av ”legendariska”, inom idrott så finns det ofta en samling som passerar såväl experter som glada entusiasters läppar. Wayne Gretzky är ett sådant namn inom ishockeyn, fotbollen har Diego Maradona och kickboxningen och kyokushinkaikaraten har Andreas ”Andy” Hug.

I tider då MMA och andra fullkontaktskampsporter ibland får uthärda starkt motstånd så kan vi idag minnas en av kickboxningens viktigaste ambassadörer, Andy Hug. Schweizaren som år 2000 avled i sviterna av sin leukemi räknas som en av sportens viktigaste utövare och är den förste och ende K-1–fightern som fått en hederssamurajtitel i Japan.

På 15-årsdagen av hans bortgång minns vi en av de mest sparktekniska utövarna såhär:

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer